اگر تابهحال در توسعهی وبسایت خود، تنها به فکر سئو داخلی، خارجی و… بودهاید، بهتر است همین حالا تجدید نظر کنید. در غیر این صورت از رقبای خود جا میمانید. گوگل انواع الگوریتمها را برای خود طراحی کرده است که بر اساس آنها، سایتها بررسی و سپس رتبهبندی میشوند. هرچقدر صفحهی شما به قوانین موتورهای جستجو نزدیکتر باشد، اوضاع بهتر است. امروز قرار است با یکی از کلیدیترین الگوریتمهای گوگل، یعنی الگوریتم کبوتر گوگل آشنا شویم. شناخت این الگوریتم میتواند در رونق وبسایت و کسبوکارتان، کمک بسیاری به شما برساند.
گوگل تنها به الگوریتمهای پاندا، پنگوئن و مرغ مگسخوار اکتفا نکرده است. بعد از همهی آنها، الگوریتم کبوتر در سال ۲۰۱۴ پا به میدان گذاشت که سروصدای زیادی هم به راه انداخت و پس از ورود آن، تغییرات زیادی هم به وجود آمدند. بااینحال به نظرم بهتر است در ابتدا به این بپردازیم که اصلا الگوریتم کبوتر چیست؟
مطالعه بیشتر: کارشناس سئو کیست ؟
الگوریتم کبوتر گوگل چه الگوریتمی است؟
حتما تابهحال برای شما پیش آمده است که بخواهید محلی را بیابید و برای آن از گوگل کمک بگیرید. اگر تجربهای از آن ندارید، همین حالا امتحان کنید. کلمهای مثل “رستورانهای نزدیک من” را در باکس جستجو وارد نمایید. بهمحض جستجو میتوان مشاهده کرد که گوگل نام رستورانها را همراه با موقعیت مکانی آنها به شما نشان میدهد؛ آن هم رستورانهایی که هماکنون دقیقا در نزدیکی موقعیت فعلی شما هستند! الگوریتم کبوتر گوگل با این هدف طراحی شده است که شما را چندین قدم به چیزی که میخواهید، نزدیکتر کند. این الگوریتم در سئو محلی نقش پررنگی را ایفا میکند و یادگیری دربارهی آن، به این معنا است که برگ برندهی سئو را در دستان خود دارید.
طراحان گوگل بعد از بررسی آمار جستجوها، متوجه شدند که کاربران گاهی اوقات به اطلاعاتی مثل لوکیشن نیاز دارند. آنها الگوریتم کبوتر را برای جستجو و دسترسی سریعتر طراحی کردند. این الگوریتمها علاوه بر بهبود نتایج جستجو، یک دریچهی تازه در دنیای سئو باز کردند. دریچهای که منجر به تغییر دیدگاه گوگل شد؛ به صورتی که معیارهای گوگل برای رتبهبندی تحت تاثیر قرار گرفتند و همچنین نتایج جستجو هم محدودتر شدند.
چرا الگوریتمهای کبوتر طراحی شدند؟
در بخش قبل گفتیم که ورود این الگوریتم، به ایجاد تغییراتی در گوگل منجر شد؛ اما میدانید چه تغییراتی؟ اگر با حوزهی سئو آشنا باشید و یا تجربهای داشته باشید، احتمالا میدانید که رسیدگی به کلمات کلیدی، محتوا، عنوان، لینکدهی و…، امروزه نمیتواند بهتنهایی کاری از پیش ببرد. این به این معنا است که حوزهی سئو بسیار گستردهتر از گذشته شده است. اضافهشدن الگوریتم کبوتر، یعنی گوگل از وبسایت شما انتظار بیشتری دارد. اگر سایت شما و سایت یکی از رقبایتان، به لحاظ سئو داخلی و خارجی در موقعیت مشابهی باشید، به نظر شما چه چیزی میتواند رتبهی برتر SERP را تعیین نماید؟ البته! یکی از معیارها الگوریتم کبوتر گوگل است. این تنها نظر من نیست و متخصصان سئو امروزه به این نتیجه رسیدهاند که باید در کنار تکنیکهای سئو داخلی و خارجی، از سئو محلی هم استفاده شود. به این دلیل که موقعیتیابی نقش پررنگی را در زندگی ایفا میکند و شما بهعنوان کاربر، زمانی از نتیجه راضی خواهید بود که این جستجو سریع و مطابق خواستهی شما باشد.
در ضمن بهتر است به این نکته هم اشاره کنم که استفاده از عباراتی مثل رستورانهای نزدیک من یا رستورانهای ولنجک، تبعا زمانی انجام میگیرد که ما به اطلاعات مکانی، ساعت کاری و… نیاز داشته باشیم. سئو محلی و الگوریتمهای کبوتر، راه را برای چنین جستجویی هموارتر میکنند.
الگوریتم کبوتر گوگل چطور کار میکند؟
ازآنجاکه جستجوهای محلی (جستجوهایی که در آنها موقعیت مکانی مطرح میشود) به دنبال یافتن لوکیشن و نشاندادن نزدیکترین آنها به کاربران هستند، گوگل علاوه بر مکان کاربر، باید از محل خود شما، بهعنوان یک کسبوکار هم مطلع باشد. از همین جهت الگوریتم کبوتر، گوگل را به استفاده از اطلاعات حساب تجاری (Account Business) وادار میکند و در پی آن طبق این جستجو، رتبهبندی سایتها هم تغییر مییابد. پس بهتر است اکانت تجاری خود را در گوگل ثبت و آن را کامل کنید.
قبل از ورود الگوریتم کبوتر گوگل، با جستجوی محلی، حدود ۷ صفحه یا نتیجهی جستجو به نمایش درمیآمد. درحالیکه هماکنون این تعداد به ۳ صفحه محدود شده است. گوگل نام آنها را به ترتیب پک ۷تایی و پک ۳تایی مینامد؛ اما چرا؟ الگوریتم کبوتر، جستجوهای گوگل را هوشمندتر از قبل کرده است. این الگوریتم برای یافتن محل موردنظر کاربر، نزدیکترین محدوده را در اطراف او در نظر میگیرد. بهعبارتدیگر به کمک این الگوریتم، جستجو تا حد ممکن شخصیسازی میشود. از همین جهت تنها ۳ مورد را به شما نشان میدهد. حالا سوال اینجا است که چطور میتوان در بین این ۳ کسبوکار قرار گرفت و حتی اول بود؛ چراکه در غیر این صورت کسبوکار شما شانس دیدهشدن را از دست میدهد. پس این الگوریتم حرفهای برای برخی از کسبوکارها مفید بوده است و برای برخی هم نه. برای گرفتن نتیجهی بهتر باید راه استفاده از الگوریتم کبوتر گوگل را در سئو و جستجوی محلی بیاموزیم.
مطالعه بیشتر: سئو چیست و چه کاربردی دارد؟
- در جستجوی محلی دیده شویم!
حالا که الگوریتمی به نام الگوریتم کبوتر گوگل طراحی شده است، بهتر است از این فرصت برای بهبود جایگاه صفحهی خود استفاده کنیم. میپرسید چطور؟ با من همراه باشید تا قدمبهقدم با الگوریتم کبوتر و سئو محلی پیشرفت کنید.
- سئوی سنتی فراموش نشود!
وجود یک فرصت نو برای توسعهی سایت و کسبوکار، نباید باعث شود که شما از سئوی سنتی دست بکشید. منظور از سئو سنتی، همان سئو داخلی، خارجی و تکنیکهای مختلف آن است. الگوریتمهای کبوتر بههیچوجه ارزش سایر الگوریتمهای گوگل را پایین نمیآورند. همهی آنها به یک اندازه مهم هستند و باید در کنار هم به بهترین شکل بکار بروند. در غیر این صورت هیچ ارزشی نخواهند داشت.
- نشانی از موقعیت یا شهر کسبوکار خود بدهید
شاید بپرسید که منظور از نشان چیست؟ محتواهای تصویری، ویدیویی و یا حتی نوشتهای مربوط به محل کسبوکارتان را در وبسایت خود قرار دهید. چیزی که گوگل را برای نشاندادن شما به کاربران ترغیب نماید.
- مشخصات خود را در صفحات سایتتان قرار دهید
فوتر سایت، یکی از بخشهای مشترک بین وبسایتهای مختلف است که در آن اطلاعاتی از جمله مشخصات تماس قرار میگیرد. جای این بخش در پایین صفحات است. از این فرصت برای برقراری ارتباط بیشتر با مخاطبان خود استفاده کنید. جالب است بدانید که الگوریتم کبوتر گوگل میتواند به کمک این بخش، وبسایت شما را راحت و سریعتر ردیابی نماید. بعلاوه از صفحهی تماس با ما هم برای ارائهی دقیقتر این مشخصات به همراه موقعیت مکانی نیز بهره ببرید. با انجام این اقدامات، شانس حضور شما در پک گوگل بیشتر از پیش خواهد شد.
- سایت خود را در اپها و وبسایتهای Directory قرار دهید
ممکن است این نام برای شما آشنا نباشد. بااینحال به نظرم با آن برخورد داشتهاید. وبسایتهای دایرکتوری، به سایتهایی گفته میشود که در آنها فهرستی از کسبوکار هدف معرفی میشوند. احتمالا جستجوی عبارتی مثل رستورانهای ولنجک، شما را به چنین نتیجهای خواهد رساند. سایتها و اپهایی مثل Yelp، Opentable و Square Four همگی در دستهی Directory قرار میگیرند. این سایتها مرجعی هستند که بهعنوانمثال در آنها انواع رستورانها با هر نوع اطلاعاتی از جمله موقعیت مکانی، ساعت کاری، انواع سرویسها و… همگی به اشتراک گذاشته میشوند.
اما صبر کنید! دایرکتوریها قابلیتهای بیشتری هم دارند. علاوه بر شناخت محل انواع کسبوکارها، شما میتوانید بهترین آنها را هم شناسایی کنید و از خدمات آنها بهرهمند شوید؛ اما چطور؟ فرض کنید به دنبال رستورانهای یک منطقهی مشخص میگردید و حالا با دیدن دایرکتوری، نمیدانید که به کدامیک باید اعتماد کنید. راهحل شما دیدگاه کاربران است. قطعا کسانی هستند که تجربهی رفتن به آن رستورانها را داشته باشند. در این صورت هر یک از آنها دیدگاههای خود را به اشتراک گذاشتهاند و شما بهعنوان کاربر میتوانید از این امکان برای دریافت نتیجهی بهتر استفاده کنید.
همانطور که متوجه شدید دایرکتوریها بهترین نمونه برای بهکارگرفتن الگوریتم کبوتر گوگل و سئو محلی هستند. آنها توانستهاند به کمک این الگوریتم، پیشرفت بسیاری داشته باشند. بعلاوه اگر صاحب کسبوکاری هستید که نیاز به دیدهشدن دارد، اپها و سایتهای Directory بهترین محل برای نشاندادن آنها هستند. پس کسبوکار و وبسایت خود را در دایرکتوریها ثبت کنید و آنها را تا حد ممکن به بقیه بشناسانید.
- وبسایت خود را در Google Map ثبت نمایید
برای استفادهی بهتر از الگوریتم کبوتر گوگل، وبسایت خود را در نقشه گوگل وارد کنید. با این کار، موقعیت مکانی کسبوکار شما در نقشهی جهانی گوگل به ثبت میرسد و از این پس کاربران آن میتوانند لوکیشن شما، اطلاعات تماس، زمان شروع و پایان کار و… را بهراحتی ببینند. برای این کار کافی است پس از ساخت اکانت Gmail، بر لوکیشن کار خود روی نقشه کلیک کنید، گزینهی Add a Missing Place را بزنید و سپس اطلاعات لازم را وارد نمایید. استفاده از نقشهی گوگل فرصت مناسبی است که کسبوکار خود را با کاربران بسیاری به اشتراک بگذارید و آنها را به مراجعه به آن ترغیب نمایید.
سخن آخر
خب، اینکه الگوریتم کبوتر گوگل چیست و همچنین کاربرد یا حتی راههای استفاده از آن همگی گفته شدند. احتمالا تا حالا متوجه شدهاید که این الگوریتم اهمیت بسیاری در سئو و تعیین رتبه وبسایت دارد. از طرفی هم باید فهمیده باشید که گاها بهکارگیری سئو محلی در راستای الگوریتم کبوتر، مثل یک شمشیر دو لبه عمل میکند. باید به حدی در استفاده از آن حرفهای شوید که سایت شما در پک ۳تایی گوگل قرار بگیرد. در غیر این صورت وبسایت کاری شما دیده نخواهد شد. پس بهجای عقبنشینی سعی کنید در این حوزه هم فعالیت خود را آغاز نمایید.
به یاد داشته باشید که تنها استفاده از سئو داخلی و خارجی جوابگو نیست و باید بهجای بهکارگیری روشهای سنتی از شیوههای جدید هم استفاده کنید. الگوریتمهای گوگل مثل هر چیز دیگری در دنیا به طور مداوم در حال تغییر هستند؛ پس بهتر است مطابق آن پیش بروید و بروز باشید. حرکت در خلاف جهت آن، تنها موجب پسرفت میشود. الگوریتم کبوتر گوگل، فرصتی است که میتوانید با خلاقیت و زیرکی، آن را به برگ برندهی خود تبدیل نمایید.