محتوای تکراری یا Duplicate Content چیست؟ + معرفی ابزارها

محتوای تکراری یا Duplicate Content چیست؟ + معرفی ابزارها

محتوای تکراری یا Duplicate Content به استفاده مجددِ یک محتوا گفته می شود که قبلاً در وبسایت شما یا سایت دیگری دقیقاً عین همان محتوا یا شبیه آن منتشر شده باشد. در واقع زمانی که یک محتوای شبیه به هم با دو آدرس URL متفاوت در دسترس باشد، در واقع با داپلیکیت کانتنت رو به رو هستیم.

همه ما قطعاً حداقل یکبار از این روش استفاده کرده ایم که محتوای سایر وب سایت ها را کپی کرده ایم و در یکی از صفحات وبسایت خودمان یا بلاگ یا … کپی کرده ایم. (نگویید که چنین کاری نکرده اید !!!)

محتوای تکراری یا Duplicate Content چیست؟

اوایل که تجربه کمتری در سئو و بهینه سازی وبسایت داشتیم، نمی دانستیم که کپی یک محتوا از وبسایت دیگری و انتشار مجدد آن سبب ایجاد محتوای تکراری یا دابلیکیت می شود و فکر می کردیم با این کار می توانیم گوگل را دور بزنیم !

اما رفته رفته گوگل الگوریتم های تشخیص محتوای کپی خود را تقویت کرد و به راحتی پس از ایندکس صفحه، متوجه شد که محتوای صفحه قبلاً در وبسایت خودتان یا در جایی غیر از وبسایت شما استفاده شده است.

گوگل کاری ندارد که چه کسی این محتوا را تولید کرده . اولویت را با آدرس URL ای می دهد که اول ایندکس کرده و آن صفحه را به عنوان آدرس یونیک در نظر خواهد گرفت.این مورد، یکی از حالت های ایجاد محتوای تکراری در وبسایت ما است.

پس اگر بخواهیم بگوییم که چه موقع دابلیکیت محتوا ایجاد می شود باید گفت:

زمانی که گوگل تشخیص دهد محتوای یک صفحه وب با صفحه دیگری در دنیای وب یکسان (یا شبیه) است، محتوای تکراری یا  Duplicate Content ایجاد خواهد شد.

محتوای تکراری چیست؟

آیا دابلیکیت فقط با متن تکراری ایجاد می شود؟

پاسخ خیر است!

فرض کنیم شما صاحب یک فروشگاه اینترنتی هستید و در این فروشگاه دسته های مختلفی از محصولات داریم.

برای مثال اگر فروشگاه ما فروش انواع لوازم جانبی موبایل باشد. ممکن است دسته بندی “پاوربانک سامسونگ” با تگ یا برچسب “پاوربانک” دابلیکیت شوند. برای همین است که گفته می شود موقع تعیین دسته بندی ها و برچسب ها، تا جایی که می شود دقت کنید چرا که حتی در صفحات دسته بندی، و محصولات هم ممکن است Duplicate Content ایجاد شود.

شاید بهترین راهکار برای حل مشکل محتوای تکراری، ریدایرکت ۳۰۱ صفحه تگ یا برچسب مشابه بر روی صفحه دسته بندی مورد نظر باشد.

فرق محتوای دقیقاً کپی شده با Duplicate Content چیست؟

در اینجا می خواهم برای شما موضوع محتوای تکراری را بیشتر باز کنم.

یک سوال مهم مطرح می شود که آیا محتوای تکراری همان محتوای کپی شده است ؟

در پاسخ باید بگویم، درست است که با کپی یک محتوا از وبسایت دیگر و درج ان در سایت خودمان با دابلیکیت رو به رو خواهیم شد اما Duplicate Content یک مفهوم است.

مثلاً زمانی که دو محصول در سایت فروشگاهی ما به دلیل عنوان شبیه به هم در رقابت باشند، باز هم دابلیکیت ایجاد می شود در صورتیکه که ممکن است محتوای توضیحات محصول دقیقاً یکسان نباشد.

پس بیایید اینطور بگوییم که:

زمانی که گوگل هر دو صفحه از URL ای که احساس کند محتوا و کانسپ اصلی صفحه با یکدیگر شباهت دارد و برای تفکیک کردن آن دو صفحه دچار گیجی و مشکل شود، اینجا هم باز محتوای تکراری یا دابلیت اتفاق افتاده است.

به عنوان مثال در تصویر زیر می بینیم که دو آدرس URL از وبسایت زیر با یکدیگر در رقابت هستند و گوگل هر دو را در کنار هم آورده و مفهوم بسیار شبیهی به یکدیگر دارند.

مثالی از دابلیکیت

در مثال بالا بهتر است کاری کنیم که هر دو آدرس URL بر روی یک آدرس نمایش داده شود و اینجا می توان از ریدایرکت ۳۰۱ یکی بر روی دیگری استفاده کرد.

مشکلات ایجاد محتوای تکراری برای سایت چیست؟

یک سوال خیلی مهم در اینجا مطرح می شود که ایجاد Duplicate Content چه مشکلاتی می تواند برای وبسایت شما ایجاد کند؟

در ادامه دقیقاً می خواهم به همین موارد اشاره کن و در نهایت با بررسی روش های رفع دابلیکیت، بتوانیم جلو چنین مشکلات رو بگیریم و وبسایت خود را دچار خرابی و خطا نکنیم.

تقسیم شدن امتیاز سئو بین URL ها

اولین مشکلی که با ایجاد محتوای تکراری بین یک یا چنین صفحه از سایت ما ایجاد می شود، تقسیم ارزش سئو صفحات بین یکدیگر است.

زمانی که گوگل به دلیل وجود محتوای یکسان، متوجه نشود که کدام آدرس URL را به رتبه برتر رساند، معمولاً هر دو را رتبه می دهد و گاهی اوقات در نتایج خواهیم دید که با سرچ یک عبارت، دو آدرس URL متفاوت از یک وبسایت در کنار یکدیگر قرار دارند.

البته در همه مواردی به چنین حالتی محتوای تکراری گفته نمی شود و در صورتی دابلیکیت حساب می شود که کانسپت و مفهوم دو مورد با هم یکسان و شبیه باشد.

در چنین حالتی، امتیاز بین دو آدرس تقسیم شده و اجازه رشد رتبه را به هر دو نخواهد داد. در صورتیکه اگر فقط ۱ صفحه وجود داشت، قطعاً رتبه بیشتری را کسب می کرد چون امتیاز سئو تنها به یک صفحه وارد می شود.

تقسیم امتیاز بین دو صفحه با محتوای تکراری

باز هم بهترین راه حل برای مورد بالا، استفاده از ریدایرکت ۳۰۱ همه مواردی که دچار دابلیکت می شود بر روی صفحه ای است که می خواهیم در گوگل رتبه بگیرد.

هدر رفتن بودجه خزش یا Crawl Budget

یکی دیگر از مشکلاتی که محتوای تکراری یا Duplicate ممکن است برای وبسایت شما ایجاد کند، هدر رفت بودجه خزش وبسایت شماست.

crawl budget یا بودجه خزش، به مدت زمانی گفته می شود که ربات های گوگل در وبسایت شما صرف می کنند تا صفحات وبسایت شما را خزش کنند.

اگر صفحاتی در وبسایت خود ایجاد کنید که با یکدیگر در رقابت باشند، قطعاً گوگل برای خزش آن صفحات هم زمانی اختصاص خواهد داد و این زمان بهتر است که صرف خزش صفحه ای شود که گوگل باید به آن رتبه دهد.

پس با روش هایی که در انتهای این مقاله خواهیم گفت و با رفع محتوای تکراری از هدر رفت بودجه خزش جلوگیری می کنیم.

معرفی ابزارهای تشخیص محتوای کپی

در ادامه می خواهم چند مورد از بهترین سرویس ها و وبسایت های تشخیص محتوای کپی را برای شما معرفی کنم تا زمانی که نویسنده برای شما محتوایی تولید کرد،از درصد یونیک بودن محتوا با خبر شوید و جلو ایجاد دابلیکیت آدرس های URL سایت خود را با سایر صفحات وب را بگیرید.

duplichecker.com

اولین وبسایتی که بسیار دقیق و عالی میزان کپی بودن مححتوا شما را بررسی می کند، ابزار Duplichecker است.

کافیه شما وارد این وبسایت شوید و در حالت استفاده رایگان تا ۱۰۰۰ کلمه محتوا را در بخش مورد نظر طبق تصویر زیر قرار دهید و سپس با زدن دکمه “Check Plagiarism” نرم افزار شروع به تحلیل محتوا کرده و در نهایت میزان کپی بودن محتوا را برای شما نمایش خواهد داد.

تشخیص محتوای کپی با کمک وبسایت duplichecker

siteliner.com

این سرویس هم به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید محتوای کپی شده را تشخیص دهید.

کافیه آدرس URL صفحه ای که فکر می کنید محتوای آن کپی شده است را بردارید و در باکس URL این وبسایت قرار دهید و روی دکمه “Go” کلیک کنید.

بعد از چند دقیقه اگر محتوای آن صفحه در جای دیگری از محیط وب (داخل سایت خودتان یا وبسایت دیگری) قرار داشته باشد، به شما نمایش خواهد داد و  حتی آدرس URL آن وبسایت را هم به شما معرفی خواهد کرد.

اینطوری حتی می توانید متوجه شوید که چه افرادی محتوای سایت شما را بدون اجازه و بدون درج منبع کپی کرده اند.

استفاده از وبسایت siteliner برای تشخیص محتوای کپی

همانطور که در تصویر بالا می بینید با وارد کردن آدرس URL صفحه مشکوک به کپی بودن محتوا، می توانید صحت این موضوع را دقیق تر بررسی کنید.

plagiarism-checker

یکی از ابزارهای مجموعه SmallseoTools به شما کمک می کند تا بتوانید محتوای کپی را تشخیص دهید و از ایجاد محتوای تکراری در سایت خود جلوگیری کنید.

ابزار plagiarism-checker هم چیزی شبیه به وبسایت duplichecker.com می باشد که به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید میزان کپی بودن محتوای خود را تشخیص دهید.

copyscape.com

این ابزار به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید شبیه به وبسایت siteliner با وارد کردن یک آدرس URL داخل باکس مورد نظر، از کپی بودن محتوای آن صفحه با خبر شوید.

راهکار جلوگیری از ایجاد محتوای تکراری چیست؟

در ادامه راهکارهایی را برای شما می گویم که می تواند به کاهش ایجاد محتوای تکراری کمک کند و از هدر رفت امتیاز  و بودجه خزش وبسایت شما جلوگیری شود.

تا حد امکان محتواهای مشابه را کم تر کنید

تا جایی که می توانید نگذارید تا محتوای صفحات مختلف وب سایت شما به یکدیگر شبیه شوند و با تولید محتوای یونیک و تحقیقات درست کلمات کلیدی، به گوگل کمک کنید تا دچار خطا نشود و بین صفحات تفاوت قائل شود.

پیشنهاد می کنم مقاله آموزش تحقیق کلمات کلیدی را در وبسایت مسیر سئو دنبال کنید.

صفحات با محتواهای ضعیف و خیلی کوتاه تولید نکنید

در بسیاری از موارد ایجاد صفحاتی با محتوای ضعیف و عناوین مشابه می تواند بلای محتوای تکراری را بر سر وبسایت شما آورد.

مثلاً زمانی که با ایجاد تگ ها و برچسب های مختلف سعی دارید تا به سئو کمک کنید، برعکس مثل این است که دارید تیشه به ریشه وبسایت خود می زنید. چون باعث ایجاد صفحات زیاد با محتوای تکرای و مشابه شده و احتمال ایجاد دابلیکیت را بسیار بال خواهد برد.

 

از ریدایرکت ۳۰۱ کمک بگیرید

شاید بتوان گفت یکی از بهترین روش ها یا بهترین روش رفع صفحات با محتوای تکراری، استفاده از ریدایرکت ۳۰۱ باشد.

شما باید در ابتدا صفحاتی که ممکن است با یکدیگر از رقابت باشند را شناسایی کنید و در ادامه فقط ۱ صفحه را به عنوان صفحه هدف خود در نظر گرفته و مابقی را روی این صفحه ریدایرکت کنید.

ریدایرکت 301 امن ترین روش روش محتوای تکراری

به عنوان مثال اگر ما برای صفحه دسته بندی “انواع کولر گازی جنرال” یک صفحه دسته بندی ایجاد کرده ایم و برای آن تگ های “کولر گازی جنرال” ، “قیمت کولر گازی جنرال”، “خرید کولر گازی جنرال” و مشابه این  موارد را ایجاد کرده ایم بهتر است تگ ها را روی دسته بندی اصلی ریدایرکت ۳۰۱ کنیم.

البته این تنها ۱ مثال از صدها حالت ایجاد محتوای تکراری در وبسایت ما است که باید بنا به هر حالت، تصمیم جداگانه ای بگیریم اما بیس و پایه همه این حالت ها انتقال صفحات تکراری روی یک صفحه است.

استفاده از تگ کنونیکال

یکی دیگر از روش های مقابله با دابلیکیت، استفاده از تگ کنونیکال (Canonical Tag) می باشد.

در زبان HTML می توانید از تگ Link با مقدار Rel=canonical استفاده کنیم و آدرس صفحه مادر را برای مقدار href قرار می دهیم.

در مثال زیر، فرض کنیم که آدرس صفحه مادر test.com/orginal باشد، حالا باید این تگ را داخل تمام صفحاتی که سبب ایجاد محتوای تکراری می شود قرار دهیم:

<link rel=”canonical” href=”test.com/orginal” ” >

با این کار در واقع به گوگل اعلام خواهیم کرد که آدرس اصلی مد نظر ما “Test.com/orginal” می باشد.

صفحه را Noindex کنید

در بسیاری از موارد ممکن است شرایطی پیش آید که شما نتوانید صفحه را ریدایرکت کنید و لازم دارید تا به کاربر نمایش دهید و از آنجایی هم که استفاده از تگ کنونیکال در بسیاری از موارد ممکن است درست عمل نکند، پس می توانید آن صفحات رو Noindex کرده و با این کار آن صفحات را از گوگل حذف کنید.

سخن آخر

در این مقاله سعی کردم به طور کامل برای شما روشن کنم که محتوای تکراری یا Duplicate Content چیست و چه حالت ها و جنبه هایی می تواند داشته باشد. ضمن اینکه سعی کردم با معرفی ابزارهای مختلف تشخیص محتوای کپی، کاری کنیم تا جلو تولید و انتشار محتواهای کپی شده در سایت خود را بگیرید.

در نهایت، پیشنهاد من برای رفع مشکل دابلیکت استفاده از ریدایرکت ۳۰۱ هست که می توان گفت امن ترین حالت برای رفع این مشکل است. خوشحالم میشم اگر شما هم در این باره تجربه ای دارید پایین همین مقاله با ما در میان بگذارید.

۵/۵ - (۵ امتیاز)

حرفه خود را با برنامه نویسی تحت وب آغاز کردم و رفته رفته با مباحث دیجیتال مارکتینگ آشنا شدم و در مسیر تحلیل انواع وب‌سایت‌ها،سئو و بازاریابی اینترنتی قرار گرفتم. مجلّه آموزشی مسیر سئو را با علاقه فراوان و برای کمک به رشد کسب‌وکارها در فضای دیجیتال راه اندازی کردم.

عضویت

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

[mailpoet_form id="1"]

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *