چک لیست سئو داخلی (On Page SEO) در سال ۲۰۲۲

چک لیست سئو داخلی (On Page SEO) در سال ۲۰۲۲

امروزه راه‌اندازی سایت و استفاده از فضا‌ی مجازی برای فروش و هر نوع کسب‌وکار دیگر‌ی از الزامات کار محسوب می‌شود پس اگر می‌خواهید پیشرفت کنید، باید آن را به یکی از اولویت‌ها‌ی خود تبدیل نمایید. با این حال، کار تنها با ساختن سایت به پایان نمی‌رسد. در واقع راه‌اندازی سایت، اولین قدم است؛ چرا‌که باید با استفاده از سئو تمام تلاش خود را جهت افزایش رنک و ترافیک صفحات سایت انجام دهید؛ اما چگونه؟ کافی است چک لیست سئو داخلی را که در این صفحه برای شما آماده کرده‌ام مشاهده کنید. با مطالعه این چک لیست با اقدامات مختلف سئو‌ی محتوا آشنا می‌شوید. من تا حد امکان آن‌ها را ساده و قابل‌فهم برای شما توضیح داده‌ام. بنابراین حتی اگر هیچ آشنا‌یی هم با این پروسه نداشته باشید، می‌توانید از آن استفاده کنید. قبلاً مقاله ای منتشر شده با عنوان : سئو چیست و چه فایده ای دارد. بد نیست که این مقاله را مطالعه کنید.

روز‌به‌روز با پیشرفت اینترنت و ارتباطات، کسب‌و‌کار‌ها‌یی که از این طریق جلب مشتری و کسب درآمد می‌کنند، بیش‌تر می‌شوند. دنیا‌ی آنلاین هم‌اکنون به فضا‌یی تبدیل شده است که بدون استفاده از آن، دیگر نمی‌توان کسب‌و‌کار را مثل زمانی که هنوز اینترنت نبود و یا سال‌ها‌ی اول ورود آن، اداره کرد. می‌پرسید چرا؟ کافی است به دور‌و‌بر خود نگاهی بیندازید تا متوجه منظور من شوید؛ همه با گوشی، رسانه و فضا‌ی مجازی مشغول هستند. با این اوصاف روش‌ها‌ی کسب‌و‌کار قدیمی نمی‌توانند تاثیر سابق خود را داشته باشند. پس راه‌اندازی سایت و استفاده از روش‌ها‌ی نوین سئو برای افزایش ترافیک آن ضروری است.

 

حال اگر برای رونق کسب‌و‌کار خود بیش‌تر از همیشه هیجان‌زده هستید، بدون معطلی به سراغ ادامه‌ی مطلب بروید و با من همراه شوید تا با تک‌تک موارد چک لیست سئو ۲۰۲۲ آشنا شوید.

چک لیست سئو داخلی - مارکترها

چک لیست سئو داخلی

  • وارد‌کردن کلمه‌ی کلیدی اصلی در آغاز تگ عنوان

کلمه‌ی کلید‌ی اصلی را در آغاز تگ عنوان، یعنی h1 وارد کنید. رعایت این نکته توجه موتور‌ها‌ی جستجو را جلب می‌کند و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا در رابطه با موضوع و محتوا‌ی مطلب شما آگاهی یابند. افزودن کلمه‌ی کلید‌ی اصلی در سر تیتر یا عنوان باعث می‌شود که ربات جستجو‌ی گوگل هنگام خزیدن به سایت، در کسر‌ی از ثانیه مفهوم محتوا‌ی شما را بیابد و در ادامه بعد از بررسی‌ها‌ی لازم، آن را در پایگاه داده‌ی خود ذخیره کند. در نتیجه وجود کلیدواژه اصلی در عنوان اهمیت بسیار‌ی دارد؛ بخصوص اگر در ابتدا‌ی آن اضافه شود. از همین جهت این مورد را به‌عنوان اولین نکته در چک لیست سئو داخلی ذکر کرده‌ام.

انتخاب بهترین واژه‌ی کلید‌ی نیز یکی دیگر از دغدغه‌ها‌یی است که در فرآیند سئو می‌توان با آن مواجه شد. آیا کلمه‌ای که برای محتوا‌ی خود انتخاب کرده‌ام، کارکرد مناسبی دارد؟ اصلا کاربران برای این موضوع، چه واژه‌ای را در اینترنت جستجو می‌کنند؟

برای یافتن جواب این سوالات باید قبل از انجام هر اقدامی تحقیق کلمات کلیدی را به‌صورت دقیق انجام دهید. تحقیق کلمه کلیدی از روش‌های مختلفی امکان‌پذیر است. برای این کار شما می‌توانید از ابزارهایی مثل کیوورد پلنر گوگل، kw finder، سرچ کنسول سایت خود و حتی خود موتور جستجوی گوگل کمک بگیرید.

همچنین بهتر است بدانید افزونه‌هایی مثل Yoast Seo و Rank math وجود دارند که از دیدگاه موتور‌ها‌ی جستجو، محتوا‌ی شما را بررسی می‌کنند و جهت بهبود و افزایش رنک آن، به شما پیشنهاداتی ارائه می‌نماید. تگ‌ها‌ی عنوان خود را می‌توانید به واسطه‌ی این افزونه‌ها بررسی کنید و حتی به گزینه‌ها‌ی خیلی بهتر‌ی نیز برسید.

  • تکمیل عنوان محتوا ( تگ H1 )

خزنده‌ها‌ی گوگل وقتی به محتوا‌ی شما می‌رسند، به دنبال این هستند که بفهمند چه چیز‌ی در تگ h1 قرار گرفته است. اگر عنوان صفحه را در آن وارد نکرده باشید، صفحه و تمام محتوا‌یی که نوشته‌اید، به چشم نخواهد آمد و این زحمات شما را به هدر خواهد داد. به‌علاوه نکته‌ی دیگر‌ی که قصد دارم به این مورد اضافه کنم، سازگاری عنوان با محتوا‌ی تولید‌شده است. باید عنوانی را برای صفحه انتخاب و در تگ وارد کنید که با محتوا و موضوعی که دارد، کاملا متناسب باشد.

بهتر است برای محتوای خود عنوانی جذاب انتخاب کنید به صورتی که کاربر را برای خواندن متن شما کنجکاو و ترغیب کند. استفاده از عنوان‌های سوالی و مرتبط با دغدغه‌های فکری مردم، استفاده از اعداد و ارقام و … می‌تواند در جذب مخاطب موثر باشد. همچنین استفاده از کلمه کلیدی در تگ h1 را فراموش نکنید که به سئو بسیار کمک‌کننده است.

  • جای‌دادن کلمه‌ی کلیدی اصلی در URL

قراردادن واژه‌ی کلیدی اصلی در URL یا به زبان خیلی ساده‌تر، آدرس سایت، یکی دیگر از عناصر افزایش رتبه‌ی صفحه در گوگل می‌باشد که در چک لیست سئو داخلی جای گرفته است. گرچه در مقایسه با عناصر دیگر، سهم کمی در توسعه‌ی سایت دارد؛ اما از نکات مهمی است که باید آن را برای همه‌ی صفحات سایت انجام دهید. در ضمن به یاد داشته باشید، این مجموع کار است که نتیجه را نشان می‌دهد و لحاظ هر یک از این گام‌ها‌ی کوچک، شما را در نهایت به موفقیت می‌رساند.

چک لیست On Page SEO - مارکترها

  • نوشتن یک URL کوتاه

هرچقدر طول URL یا آدرس صفحه کوتاه‌تر باشد، بهتر است؛ اما چرا می‌گوییم بهتر است؟ انجام این کار، به صفحه‌ی شما نظم می‌دهد و همچنین با کوتاهی URL، خزنده‌ها‌ی موتور‌ها‌ی جستجو، سریع‌تر و طی زمان کم‌تر‌ی قادر به بررسی صفحه‌ی شما از طریق Site Map (نقشه‌ی سایت؛ نسخه‌ای نشان‌گذاری شده از سایت است که آدرس تمام صفحات آن، آخرین زمان به‌روزرسانی، اهمیت صفحات و اطلاعات مهم دیگر در آن درج شده‌اند. نقشه‌ی سایت با داشتن این اطلاعات مهم، نمی‌گذارد صفحه‌ای از چشم خزنده‌ها پنهان بماند) خواهند بود.

در ضمن اگر بخواهم یک مزیت دیگر برای URL ها‌ی کوتاه بگویم، می‌توانم از تجربه‌ی شخصی خودم در مواجهه با آن به‌عنوان یک کاربر اشاره کنم. URL کوتاه را بسیار سریع می‌توان به‌خاطر سپرد و به دفعات مکرر به آن مراجعه کرد؛ پس همین مورد در رنک سایت اهمیت بسیار‌ی دارد.

موضوع دیگری که ممکن است ذهن شما را در این مورد مشغول کرده باشد، استفاده از URL فارسی یا انگلیسی است. در حقیقت استفاده از URL انگلیسی یا فارسی در رتبه سایت شما تاثیر چندانی ندارد ولی طبق نتیجه استفاده از URL انگلیسی بهتر است زیرا در این در آینده با مشکل پراکندگی و به‌هم‌ریختن آدرس صفحات مواجه نمی‌شوید.

  • استفاده از کلمه کلیدی در توضیحات متا

توضیحات متا از مواردی است که گوگل بسیار به آن توجه می‌کند. همچنین بهتر است بدانید که متا دیسکریپشن در جذب مخاطب نیز تاثیر زیادی دارد. برای بهینه‌سازی متا دیسکریپشن به موارد زیر توجه کنید:

۱ – استفاده از کلمه کلیدی در توضیحات متا

۲ – ارائه یک نمای ساده و جذاب از متن خود

۳ – استفاده از نشانه‌ها و ایموجی‌ها در متا برای متمایز شدن نسبت به رقبایتان و جلب‌توجه مشتری

 

  • نوشتن محتوایی کاربرپسند و یونیک

متنی که شما به‌عنوان محتوا در سایت خود قرار می‌دهید باید از استانداردهای خاصی برخوردار باشد تا هم موردپسند کاربران و هم موردپسند موتورهای جستجو قرار بگیرد. یکی از مواردی که بهتر است بدانید این موضوع است که تجربه کاربری یکی از اولویت‌های موتورهای جستجو برای رتبه‌بندی وب‌سایت‌هاست. یعنی هر سایتی که بیشتر موردپسند کاربران قرار بگیرد، گوگل به‌تدریج آن را در صدر نتایج قرار خواهد داد.

برای این که محتوای شما کاربرپسند باشد لازم است تا مواردی را رعایت کنید. این موارد عبارت‌اند از:

۱ – چیدمان و ساختاربندی مناسب محتوا

۲ – استفاده از عناوین مناسب برای هر بخش

۳ – استفاده از تصاویر جذاب و مناسب متن

۴ – نوشتن محتوای یونیک و غیر کپی

۵ – در متن خود از سوالات مختلف استفاده کنید و کاربر را به این شیوه با محتوا درگیر کنید

 

  • به‌کاربردن واژه‌ی کلیدی اصلی در ۵۰ تا ۱۰۰ کلمه‌ی اول محتوا

از دیگر موارد مهم در چک لیست سئو‌ی محتوا، همین نکته است. هرچقدر سریع‌تر کلمه‌ی کلیدی اصلی را در داخل مطلب خود عنوان کنید، خزنده‌ها سریع‌تر به موضوع محتوا پی می‌برند. بسیار‌ی از افراد تازه‌کار این موضوع را فراموش می‌کنند و کلمه‌ی کلید‌ی را در انتها‌ی بخش مقدمه‌ی مطلب خود، جا‌یی فرا‌تر از ۱۰۰ کلمه قرار می‌دهند که رنک صفحه را پایین می‌آورد. برای جلوگیری از این اشتباه، مطلب خود را قبل از اینکه در سایت به بارگذاری کنید، بادقت بررسی نمایید. این واژه باید در میان ۵۰ کلمه‌ی اول صفحه، نهایتا در ۱۰۰تا‌ی اول قید شده باشد؛ یعنی در بهترین نقطه‌ی مقدمه‌ی متن.

نکات محتوای کاربر پسند در مارکترها

  • نوشتن محتوا‌یی با طول مناسب

در چک لیست سئو داخلی، کدام مورد جای می‌گیرد؟ مطلب بلند و یا کوتاه؟ کدام بهتر است؟ اگر بخواهیم از دیدگاه مقایسه به محتوا‌ی طولانی و کوتاه نگاه کنیم، محتوا‌ها‌ی طولانی رنک و عملکرد بهتر‌ی نسبت به نمونه‌ها‌ی کوتاه دارند. طبق آمار و تحقیقاتی که در یک بازه‌ی زمانی صورت گرفت، مشخص شد که بالا‌ترین رنک به صفحه‌ای با ۱۸۹۰ واژه تعلق دارد. با این حال منظور من این نیست که متن خود را هرچقدر طولانی‌تر بنویسید، نتیجه بهتر می‌شود؛ چرا‌که گرفتن بازخورد فوق‌العاده از آن، به عوامل دیگر‌ی هم‌بستگی دارد. در حقیقت باید بگویم که نمی‌توان طول مناسبی برای محتوا‌ها انتخاب کرد؛ چرا‌که موفقیت و رنک هر صفحه‌ای تنها به این فاکتور وابسته نیست. باید سعی کنید هرچقدر که می‌توانید محتوا را با مفهوم بنویسید؛ پس یک مطلب طولانی با مفهومی غیر‌قابل‌فهم چندان کارایی ندارد. محتوا تا زمانی مفید است و به رنک سایت شما کمک می‌کند که به کاربر اطلاعات مفید بدهد، از توضیحات اضافی بپرهیزد و جذابیت داشته باشد.

  • استفاده از تگ ALT مناسب برای هر تصویر

استفاده از تگ آلت مناسب برای تصاویری که در سایت به کار می‌برید، از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. موتورهای جستجوی گوگل به طور ۱۰۰ درصد قادر به شناسایی تصاویر نیستند، به همین خاطر بهتر است با اضافه‌کردن برچسب متن جایگزین به تصاویر خود، به موتورهای جستجو در شناسایی آن‌ها کمک کنید.

  • بهبود‌ دادن سرعت سایت

سرعت سایت در چک لیست On Page SEO از اهمیت بسیار بالا‌یی برخوردار است. این فاکتور از سال ۲۰۱۰ به عناصر افزایش‌دهنده‌ی رنک صفحه‌ها پیوسته است. نکته‌ای که باید در این بخش ذکر کنم، این است که سرعت پایین صفحه نه‌تنها بر رنک صفحه تاثیر بسیار منفی می‌گذارد، بلکه به‌مرورزمان پول شما را نیز بر باد می‌دهد؛ پس آن را جدی بگیرید. سرعت سایت شما به عوامل مختلفی مثل حجم تصاویر استفاده شده در سایت، بخش تکنیکال و کدنویسی سایت شما و … بستگی دارد. شما می‌توانید سرعت سایت خود را با ابزارهای مختلفی مثل GT METRIX بسنجید. در ضمن انجام اقدامات لازم برای افزایش سرعت سایت، زمان زیاد‌ی از شما نخواهد گرفت. با صرف چند ساعت، می‌توانید سرعت آن را به طور قابل‌توجهی افزایش دهید.

  • ساختن سایتی با بالا‌ترین میزان پاسخگویی و انعطاف در دستگاه‌ها‌ی مختلف هوشمند

نکته‌ی بعدی در چک لیست سئو داخلی، کارکرد و پاسخگویی سایت طراحی‌شده بر گوشی‌ها‌ی هوشمند است. اینک موضوع به این معنا است که سایت شما به حد‌ی انعطاف‌پذیر باشد که بتواند در دستگاه‌ها‌ی مختلف، اندازه‌ای متناسب با صفحه‌ی آن‌ها داشته باشد، کاربر به هر نقطه‌ای از سایت به‌راحتی دست یابد و نیاز‌ی به زوم کردن زیاد نداشته باشد. به‌عبارت‌دیگر طراحی سایت را طور‌ی باید انجام دهید که قالب‌بند‌ی مناسبی نه‌تنها در رایانه‌ها، بلکه در دستگاه‌ها‌ی مختلف از جمله در موبایل‌ها که همیشه در دسترس هستند و بیش‌ترین کاربرد را دارند، نیز داشته باشد.

اگر این فاکتور را رعایت کنید، کاربران موبایل هم می‌توانند به‌راحتی و با موفقیت کامل از صفحه‌ی شما بهره ببرند. در نتیجه ترافیک سایت و رنک آن به طور چشمگیری افزایش می‌یابد. اگر این نکته که از جایگاه پر‌اهمیتی در چک لیست سئو برخوردار است را رعایت نکنید، کاربران تمایلی به ماندن در سایت و استفاده از مطلب آن نخواهند داشت؛ در نتیجه به‌سرعت از صفحه‌ی شما خارج می‌شوند.

  • لینک‌ها‌ی داخلی (Internal Linking)

این لینک‌ها، پیوند‌ها‌یی هستند که برای ارتباط صفحات مختلف در یک سایت بکار می‌روند. به‌عبارت‌دیگر اگر از این تکنیک (قراردادن لینک‌ها‌ی داخلی در صفحه) استفاده کنید، کاربر یا خواننده‌ی محتوا‌ی شما می‌تواند با کلیک‌کردن روی آن، از صفحه‌ای که داخل آن است، به صفحه‌ی دیگر‌ی در سایت شما انتقال یابد و از محتوا‌ی آن نیز بهره ببرد. زمانی که در بخشی از صفحه و محتوا‌ی جدید خود، Internal Link‘s قرار می‌دهید، یک منبع جدید مطالعه که به همین موضوع به نحو‌ی ارتباط دارد، به کاربر معرفی می‌کنید تا آن را بخواند. برای همین این لینک‌ها‌ی داخلی ارزش زیاد‌ی در چک لیست On Page SEO دارند.

مزیت دیگر‌ی نیز برای این مورد وجود دارد که لازم است آن را ذکر کنم. اگر من چند لینک داخلی را در صفحه‌ای از سایت قرار دهم، برای خزنده‌ها‌ی موتور‌ها‌ی جستجو فرصتی را فراهم می‌کنم که از طریق این صفحه به صفحه‌ی دیگر‌ی از سایت من دسترسی داشته باشند. بعد از بررسی‌ها‌ی لازم، اگر صفحه‌ی دوم از Link Juice (ارزش و اعتبار‌ی که به‌واسطه‌ی یک صفحه به صفحه‌ی دیگر انتقال می‌یابد) خوبی برخوردار باشد، رتبه‌ی آن نیز در گوگل افزایش می‌یابد. پس یک فرصت مناسب برای بالا‌بردن رنک صفحه‌ها‌ی مختلف سایت به وجود می‌آید.

چک لیست سئو ۲۰۲۲ - MARKETERHA

بخشی از مهم‌ترین موارد چک لیست سئو داخلی

بعد از ذکر لیستی از نکات در زمینه‌ی آموزش سئو داخلی، به نظرم حالا بهتر است نگاهی به برجسته‌ترین این موارد داشته باشیم. این خلاصه‌ی هرچند کوتاه، به طبقه‌بندی این نکات و یادآوری آن‌ها کمک زیاد‌ی می‌کند. پس با ذکر هرکدام از آن‌ها، سعی کنید همراه با من، مفهوم و توضیحات آن‌ها را به یاد بیاورید. این گام اول است، در گام بعد‌ی باید موارد گفته‌شده را به‌تدریج به طور عملی بکار بگیرید تا صفحات و سایت خود را بهبود ببخشید و حرفه‌ای کار کنید.

نکات لازم در چک لیست سئو‌ی محتوا عبارت‌اند‌ از:

  • نوشتن کلمه‌ی کلیدی اصلی در تگ عنوان (h1)، بخصوص در ابتدا‌ی آن
  • وارد‌ کردن عنوان در تگ h1
  • بالا‌بردن سرعت سایت
  • استفاده‌کردن از لینک‌ها‌ی داخلی (Internal Link)
  • طراحی سایت منعطف و قابل‌انطباق با انواع دستگاه‌ها‌ی هوشمند، مخصوصا موبایل
  • توجه‌کردن به طول مطلب

خب، حال که مطالعه‌ی این مطلب را به پایان رساندید، به نظرم این بار نوبت شما است که دست‌به‌کار شوید. شما استارت کار را زده‌اید؛ پس حالا سعی کنید با انگیزه‌ی بیش‌تر در این مسیر حرکت کنید و به طور عملی روش‌ها‌ی سئو را بکار بگیرید. با تمرین و یادگیری بیش‌تر، با روند کار بهتر آشنا می‌شوید و بطور تجربی سئو را می‌آموزید. بدون اغراق می‌گویم که یادگیری پروسه‌ی طراحی سایت و روش‌ها‌ی سئو به یکی از مهم‌ترین تجربه‌ها‌ی شما تبدیل خواهد شد که نه‌تنها در زمینه‌ی کسب‌و‌کار، بلکه در نقاط مختلف زندگی، می‌توانید از آن استفاده کنید و پیشرفت چشمگیری داشته باشید.

این مقاله چه اندازه به شما کمک کرد؟

من در زمینه تولید محتوای متنی مشغول به فعالیت هستم و با وب سایت های مختلفی همکاری کردم. به فعالیت و یادگیری در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ هم علاقه زیادی دارم

عضویت

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

[mailpoet_form id="1"]

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *