اگر آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی و نحوه راه اندازی یک کسب و کار آنلاین یکی از دغدغههای شماست، با ما همراه شوید. این سوال زیاد از بنده پرسیده شده که: مراحل ساخت یک فروشگاه اینترنتی چیست و اینکه اصلاً از کجا باید شروع کنیم؟
سعی کردم برای پاسخ به این سوال، یک مقاله جامع و کامل، آماده کنم تا بتوانم اندکی در مسیر موفقیّت شما گام بردارم.قبل از اینکه وارد اصل مطلب و مراحل راهاندازی و طراحی سایت فروشگاهی شویم، خدمت شما عرض کنم که در میان همه کسب وکارهای آنلاین، معمولاً راه اندازی و به موفقیّت رساندن یک فروشگاه اینترنتی، به مراتب کار دشوارتری است. شاید یکی از دلایلِ اصلی آن، ارائه محصولات مشابه میباشد.
سوالات متداول شما درباره مراحل ساخت فروشگاه اینترنتی
[toggles title=”فروشگاه اینترنتی چیست؟”]
فروشگاه اینترنتی یک مغازه انلاین است که ۲۴ ساعت و ۷ روز هفته باز است و این یک فرصت بسیار عالی برای کسب و کارهاست که بتوانند با ظرفیّت های فضای دیجیتال، به کسب و کار خود رونق دهند.
[/toggles]
[toggles title=”مهم ترین مسئله در ساخت یک فروشگاه اینترنتی چیست؟”]
قبل از هر چیز باید تامین کالا، و مسائل مربوط به لوجستیک را برطرف کنید و سپس به سراغ راه اندازی وبسایت و تمرز بر تولید محتوای حرفه ای و البتّه کمک گرفتن از روش های بازاریابی دیجیتال مانند سئو، تبلیغات انلاین، شبکه های اجتماعی و … کنید.
[/toggles]
[toggles title=”آیا راه اندازی فروشگاه اینترنتی بدون سرمایه ممکن است؟”]
قطعاً برای شروع هر کاری سرمایه لازم است امّا میزان هزینه ای که باید برای راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی بپردازید بسیار بسیار کمتر از اجاره یک مغازه فیزیکی است.
[/toggles]
فرض کنید ما ۱۰ فروشگاه آنلاین در فضای وب داریم که همه آنها به نوعی یک محصول خاص به فروش میرسانند(مثلاً هر ۱۰ فروشگاه که شارژر موبایل به فروش میرسانند) خوب اینجا کمی کار سخت میشود زیرا محصولات به یکدیگر شبیه هستند. البته راهکارهایی وجود دارد که به کمک بازاریابی محتوایی میتوانید درصد فروش محصولات خود را افزایش دهید، البته این موضوع را عرض نکردم که نا امید شویم و کلاً بی خیال پیادهسازی ایده خود شوید اما باید این نکته را بدانید که تحلیل رقبا به خصوص قبل از راه اندازی و ساخت فروشگاه اینترنتی، کار بسیار ضروری و پر اهمیّت است، فرض ما این است که شما تحلیل و تحقیقات بازار را به خوبی انجام دادهاید و حال در مراحل انجام کار مشکل دارید.
بسیارخوب از این حرفهای اضافه که بگذریم، میرسیم سر اصل مطلب یعنی پاسخ دادن به این سوال:
مراحل طرّاحی و ساخت یک فروشگاه اینترنتی چیست؟ در ادامه به طور مفصّل و کامل به این مورد خواهیم پرداخت.
انتخاب فروشگاهساز مناسب برای طراحی سایت فروشگاهی
یکی از مهمترین و پرتکرارترین سوالات در این بخش، انتخابِ درستِ یک بستر مناسب برای طراحی سایت فروشگاهی است. خوب البته این یک موضوع مهمّی است که شما بنیادِ کسبوکار خود را روی کدامیک از فروشگاهسازهای آنلاین راه اندازی کنید. در ادامه چند مورد از مهمترین فروشگاهسازهایِ آنلاین را با یکدیگر مقایسه خواهیم کرد:
– فروشگاهساز مجنتو (Magento)
مجنتو در واقع، یکی از کاملترین و انعطافپذیرترین پلتفرمهای تجارت الکترونیک، در سطح جهان شناخته شدهاست که تقریباً هر آنچه که یک فروشگاه اینترنتی، نیاز دارد را در اختیارِ مدیر و کاربرانِ آن قرار میدهد. از امکانات کاملِ تعریفِ واحدهای پولی گرفته تا اتصالِ آن به انواع درگاههای پرداخت بانکی. این نرم افزارِ آنلاین متن باز (Open Source) بوده و امکان توسعه و تغییر در کدنویسی و ساختار آن را به توسعه دهندگان و برنامه نویسان php و مسلّط به ساختار مجنتو اختصاص میدهد.
در ادامه به چند ویژگی مهمِّ این فروشگاهساز اشاره خواهیم کرد:
– امکانات فوقالعاده برای ساخت فروشگاه اینترنتی
باید گفت که ساختار فروشگاهساز مجنتو، به صورت اختصاصی برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی طرّاحی و ساخته شده است و امکانات بسیار فراوان و قدرتمندی را در اختیار کاربران قرار میدهد که میتواند در روند رشد دیجیتال مارکتینگِ کسبوکارتان، بسیار به کمک شما بیاید و مسیر را برای رشد هموارتر کند.
– میزان دانش و تخصص لازم برای استفاده
کار با این پلتفرم چندان ساده نیست و اگر شما بخواهید طراحی سایت فروشگاهی خودتان را با کمک این نرم افزار انجام دهید، به دانش و تخصص نسبتاً بالایی نیاز دارید. گرچه که سعی شده در نسخههای جدیدِ مجنتو ،به سمت کاربرپسندیِ بیشتری حرکت کند اما اگر تصمیم گرفتید که با Magento فروشگاه آنلاین خود را راه اندازی کنید، باید دانش و اصول پایهی کار با این نرم افزار را به خوبی فرابگیرید و چه بسا در برخی موارد، برای توسعه و تنظیمات فروشگاه آنلاین خودتان دانشِ تخصصی و فنّی هم لازم داشته باشد.
– رایگان بودن استفاده از مجنتو
یکی از ویژگیهای خوبِ این نرم افزار، رایگان بودنش است و اینکه قرار نیست شما بابت استفاده از آن برای ایجاد بسترِ تجارت الکترونیک خود، هزینه اضافه صرف کنید و این موضوع خودش یکی از مزیّتهایِ این سیستم محسوب میشود. البته به هر حال ممکن است بر حسب نیاز خودتان، به افزونهها و پلاگینهای اضافه نیاز داشته باشید که برخی از آنها غیر رایگان میباشد و باید هزینه پرداخت کنید.
– سئوی عالی در مجنتو (بهینه شده برای گوگل)
یکی از ویژگیهایی که در مجنتو با دقّت و کیفیتِ بالا در ساختار و معماریِ این نرم افزار پیادهسازی شده، سئوی عالی میباشد. در بخش تنظیماتِ سئو، امکانات بسیار کاملی از قبیل تعریف انواع برچسبها، بهینهسازیِ تصاویر، تعریف تگهای کانونی، ویرایش فایل Robot.txt و غیره را در اختیارتان قرار میدهد.
در تحقیقاتی که وبسایت ecommerce-platforms.com انجام داده است، فروشگاهساز مجنتو رتبه ۹۵ از ۱۰۰ را در حوزه سئو به خودش اختصاص داده است.
– قالب و پوستههای منتشر شده برای فروشگاهساز مجنتو
به دلیل اینکه Magento محبوبیّت بالایی را در سطح جهان و به خصوص برای تجارتهای حرفهای دارد، قالبهای متفاوتی برای این پلتفرم طرّاحی شده است. اما دوستانِ عزیز، یک مورد را باید حواستان باشد که اگر می خواهید از خدمات داخل ایران استفاده کنید، به مراتب توسعهدهندگان و قالبهای فارسی کمتری نسبت به دیگر فروشگاسازها منتشر شده است. اما به هر حال میتوانید با کمک یک متخصصِ مسلّط به ویرایش قالبهای مجنتو، تغییرات لازم را بر رویِ قالب انتخابی خودتان پدید آورید.
– پلاگین ووکامرس (Woocommerce)
باید این نکته را خدمت شما عرض کنم که ووکامرس در واقع یک پلاگین یا افزونهای بسیار محبوب در تجارت الکترونیکِ دنیا محسوب میشود که امکان طراحی سایت فروشگاهی را در اختیار صاحبان وبسایت قرار میدهد. البته این افزونه یکی از پلاگینهای محبوبِ سیستم مدیریت محتوای وردپرس محسوب میشود، بنابراین پیش از ساخت فروشگاه اینترنتی ابتدا باید وبسایت خود را با CMS وردپرس راه اندازی کردهباشید و سپس با سوار شدن و نصب این افزونه روی وردپرس، در واقع امکانات لازم برای یک تجارت الکترونیک را فرآهم میکنید.
اما ویژگیهایی که برای افزونه ووکامرس مطرح شده به قرار زیر است:
– ووکامرس، یک افزونهی انعطاف پذیر
پلاگین Woocommerce یک افزونه کاملاً متن باز و رایگان میباشد که به دلیل توسعه دهندگان زیاد و انعطاف بالا، یکی از محبوبترین افزونهها در حوزه راه اندازی فروشگاه اینترنتی محسوب میشود. به گفته SimilarTech تا کنون تعداد ۸۴۸,۴۱۹ دامنهی فعّال از ووکارس استفاده میکنند که انصافاً عدد قابل توجهی است.
– ووکامرس دارای حداقل امکانات لازم
یکی دیگر از ویژگیهای کاربردی این افزونه، اتصال به انواع دروازههای پرداخت، تنظیمات تحویل و حمل و نقل، کنترل مالیات، سیستم تعیین کپن تخفیف و… میباشد که البتّه همه این موارد، توسّط برنامهنویسان وردپرسی یا پلاگینهای اضافی، قابل توسعه میباشد و میتوان امکانات دیگری را هم به فروشگاه آنلاین خود اضافه نمود و آن را توسعه داد.
– ووکامرس، کاربرپسندتر از همیشه
یکی از ویژگیهای بارز، کاربرپسندی و سهولت استفاده هنگام کار این پلاگین میباشد، شاید یکی از دلایل محبوبیّت آن، همین موضوع باشد و به مرورِ زمان، مشکلات و باگهای سیستم توسّط توسعه دهندگان این حوزه برطرف میگردد و نسخه جدید در پنل مدیریتِ وردپرس اعلام میگردد.
– ووکامرس رایگان است
شما قرارنیست برای نصب این افزونه هیچ هزینه اضافه پرداخت کنید و تنها با دانلودِ آخرین نسخه این پلاگین و نصب آن روی وبسایتِ وردپرسی خود، آن را به یک فروشگاه با رابط کاربریِ ساده تبدیل خواهید کرد.
– سئوی بسیار عالی
از نظر نوع کدنویسی، ساختار و معماری این پلاگین، کاملاً مورد پسند موتورهای جستوجو و به خصوص گوگل میباشد و از نگاه ecommerce-platforms.com نمره سئویِ ۹۷ از ۱۰۰ به آن اختصاص داده شده است.
باید بدانید که ووکامرس یک پلاگین است.
با وجود این همه مزیّت و انعطافی که در ووکامرس وجود دارد، به هر حال یک افزونهای است که به وبسایت فروشگاهی شما افزوده میشود و به دلیل اینکه برای افزودن امکانات بیشتر، نیاز به نصب افزونههای بیشتری داریم، استفاده از آن برای طراحی سایت فروشگاهی با تنوع محصول بسیار بالا، توصیه نمیشود.
(وقتی تعداد پلاگینهای نصب شده افزایش یابد، طبیعتاً حجم کدها هم بیشتر شده و در سرعت بارگزاری صفحات وبسایت، به خصوص در تعداد بالای کاربر ممکن است دچار اختلال شود که البته با ظهور هاستهای ووردپرسی، این مشکل هم تا حدودی برطرف شده است. ) به هر حال برای افرادی که میخواهند یک فروشگاه آنلاین به همراه وبسایت وردپرسی داشته باشند، ووکامرس گزینهی مناسبی است.
در تصویر زیر، نمونهای از امکانات ووکامرس را مشاهده میفرمایید:
– فروشگاهسازِ اپن کارت (OpenCart)
اپن کارت، یکی دیگر از نرمافزارهای فروشگاهساز تحت وب محسوب میشود که برای طراحی سایت فروشگاهی در ابعاد کوچک و متوسط، استفاده میشود و از آنجایی که این نرم افزار به طور کاملاً اختصاصی برای مراحل ساخت فروشگاه اینترنتی طرّاحی شده است، بنابراین یکی از گزینههای مناسب برای ساخت فروشگاه اینترنتی میباشد.
این نرم افزار هم متن باز بوده و آخرین نسخه منتشر شده آن را می توان از وبسایت رسمی این فروشگاهساز (www.opencart.com) دانلود کنید. فروشگاهساز اپن کارت کاملاً متنباز و رایگان میباشد. همچنین با کمک گرفتن از تکنولوژی Ajax سرعت واکشیِ داده ها بسیار افزایش یافته و تمام نیازهایِ اساسی کاربران برای راه اندازی یک فروشگاه آنلاین را برآورده کرده است.
از جمله امکانات خوب اپن کارت، پشتیبانی همزمان از چند فروشگاه و زبان طور همزمان و امکان راهاندازی انواع مارکت پلیسها میباشد که سبب محبوبیّت بیشتر این نرم افزار میشود. در ادامه چند ویژگی مهمِّ این فروشگاه ساز را با شما بررسی خواهیم کرد.
– اپن کارت کاربرپسندتر از مجنتو
باید گفت از نظر کاربرپسندی (User Friendly) و سهولت استفاده، فروشگاهساز اپنکارت کمی سادهتر از مجنتو میباشد اما به هر حال کار کردن با آن، کمی از ووکامرس مشکلتر است، اما به واسطه طرّاحی بصری مناسب، به یکی از سیستمهای محبوب برای ساخت فروشگاه اینترنتی تبدیل شده است.
– هسته اصلی اپنکارت رایگان میباشد
این سیستم رایگان میباشد و به راحتی میتوانید نسخه فارسی آن را از وبسایت رسمی فارسی اپن کارت (Ipresta.ir)، دانلود و روی هاست خود نصب کنید. این سیستم به صورت پیش فرض، امکانات کاملی را برای مدیریت و طراحی سایت فروشگاهی در اختیار شما قرار میدهد امّا لازم است بدانید که برای دسترسی به افزونهها و امکانات بسیار بیشتر ممکن است که لازم باشد هزینههای اضافی پرداخت کنید که واقعاً در برابر امکانات پیشرفته این نرم افزار هزینه زیادی نیست. ضمن اینکه شما حداقل باید برای خرید یک هاست و دامنه، باید هزینه پرداخت کنید.
– بررسی سئو و بهینهسازی
اپن کارت از نظر سئو، تقریباً چیزی ما بین مجنتو و ووکامرس قرار میگیرد ضمن اینکه امکانات مناسبی از قبیل تعیین کلمات کلیدی، متاها، توضیحات و همچنین عنوان و برچسبها برای اپن کارت پیادهسازی شده است و دارای URL هایی با ساختار قدرتمند برای ایندکسِ بهتر در موتورهای جست وجو میباشد.
– قالب و افزونههای اپن کارت
خوب طبیعتاً قالبها و افزونههای به مراتب کمتری نسبت به ووکامرس، برای اپن کارت تولید شده است امّا به دلیل اینکه حتی در ایران هم طرفداران اپن کارت کم نیست، قالبهای فارسیِ شکیل و بهینه شدهی زیادی برای این فروشگاهسازِ قدرتمند طرّاحی و پیاده سازی شده است.
خلاصه کلام، اپن کارت برای ساخت فروشگاه اینترنتی، در ابعاد کوچک و متوسّط، گزینه مناسبی است.
– فروشگاه ساز پرستاشاپ
اما در ادامه آخرین و یکی از بهترین سیستمهای تجارت الکترونیک را با هم بررسی خواهیم کرد.
باید گفت که پرستاشاپ، از نظر قدرت و امکانات، میان مجنتو و اپنکارت قرار میگیرد و می توان گفت بعد از مجنتو، یک فروشگاهساز تمام عیار برای برآورده کردن نیازهایِ صاحبان فروشگاههای اینترنتی میباشد.
طبق آمار رسمی پرستاشاپ، تعداد ۲۵۰ هزار نسخه از این نرم افزار، در سراسر دنیا فعّال میباشد و چیزی بیشتر از ۵۰۰ امکان سفارشی برای راه اندازی و مدیریت یک فروشگاه اینترنتی، در پرستاشاپ پیاده سازی شده است.
– کاربرپسندی پرستاشاپ
اگر بخواهیم این سیستم را با سایر سیستمهای ساخت فروشگاه اینترنتی مقایسه کنیم، باید گفت که پرستاشاپ از نظر میزان کاربرپسندی و سهولت استفاده، در رتبهی بعد از مجنتو قرار میگیرد و البته کار کردن با آن نسبت به ووکامرس و کمی هم اپن کارت، سخت تر میباشد، اما به هر حال به دلیل مجموعه امکاناتی که در اختیار ما قرار میدهد، این سیستم برای ساخت یک فروشگاه اینترنتی قدرتمند و بزرگ، کاملاً مناسب است.
– پرستاشاپ هم رایگان است !
جالب است که بدانید فروشگاهساز پرستاشاپ هم رایگان است و قرار نیست برای استفاده از امکانات آن هزینه اضافی پرداخت کنید اما طبیعتاً مانند سایر سیستمهای فروشگاهی، برای راه اندازی برخی از امکانات اضافه، نیاز به پرداخت هزینه میباشد.
– قالبها و افزونههای منتشر شده
از نظر تعداد قالبهای منتشر شده، این سیستم هم وضعیّت مناسبی دارد اما در ایران شاید تعداد قالبهای فارسی شده پرستاشاپ به مراتب کمتر از اپنکارت باشد اما وبسایتهای فارسیِ بسیاری، این قالبها را ترجمه و برای فروش قرار دادهاند.
بسیار خوب امیدوارم که تا به اینجایِ مقاله خسته نشده باشید. میدانم مقاله بلند بالییست امّا سعی کردم واقعاً جامع و کامل توضیح بدهم و شما را از خواندن هر منبع دیگری در خصوص راه اندازی فروشگاه آنلاین خود بینیاز کنم اما حالا زوده کجا میخواهید برید؟ ادامه را تشریف داشته باشید.
ساخت فروشگاه اینترنتی بدون طرح تجاری شوخی محض !
بعد از اینکه بستر اصلی کسبوکار خود را جهت طراحی سایت فروشگاهی بنا کردیم، نوبت به برنامهریزی و ایجاد یک طرح تجاری برای موفقیّت در کسبوکارمان میرسد.
شاید وقتی که حرف از طرح تجاری می زنیم، تصوّر کنید که الان باید در ۱۰۰ صفحه، بهترین طرح دنیا را بنویسید. از شما خواهشمندم ایدهآل گرایی را کنار بگذارید و فقط ۱ برگه سفید و خودکار آبی بردارید و به سوالات زیر پاسخ دهید. (دنگ و فنگ را کنار بذارید خواهشا و همین میشود طرح اولیّه شما و پاسخ به همین سوالات برای شروع کافیست.)
– منبع تامین محصولات شما از کجاست؟
دوستان عزیز من، این نکته بسیار اهمیّت دارد و متاسّفانه بر حسب تجربه، افراد زیادی را دیدهام که بدون توجّه به همین نکته ساده ولی مهم، اقدام به راه اندازی فروشگاه اینترنتی میکنند و در ادامه راه به شدّت دچار مشکل میشوند.
باید دانست که فعّالیت در فضای دیجیتال هم دقیقا مانند فضای غیر دیجیتال میباشد. فرض کنید که با هر روشی موفّق میشوید که میزان بازدید وبسایت خود را تا حد قابل قبولی افزایش دهید و تعداد سفارش شما به حدّی برسد که تامین محصولات بنا به هر دلیلی، دیگر برای شما مقدور نباشد و همین عاملِ کوچک سبب فرار مشتریان شما خواهد شد.
پس دوستانِ عزیز حتما قبل از اینکه حتی نام دامنه خود را تعیین کنید،به این موضوع فکر کنید که تامین محصول شما از کجاست؟ آیا خودتان تولید کننده محصول هستید؟ آیا با عمده فروشان قرارداد بستهاید؟ به هرصورتی که هست خلاصه کلام حواستان به این موضوع باشد.
– به لوجستیک و نوع ارسال کالا توجّه کردهاید؟
این نکته هم دوستان بسیار اهمیّت دارد که چه روشی را برای ارسال کالای خود انتخاب کردهاید؟ آیا به مشکلاتی که ممکن است در طول مسیر متوجّهِ محصولتان شود توجّه کردهاید؟
من همیشه یکی از مثالهایم این است که فرض کنید شما می خواهید یک فروشگاه اینترنتی فروش کَره حیوانی راه اندازی کنید، خوب اگر برای ارسالِ این محصول، بستهبندی و روش ارسال خاص در نظر نگیرید، تا رسیدن به مقصد ممکن است دیگر اثری از کره باقی نماند و محصول شما از بین خواهد رفت.
البته این یک مثال بود که شما موضوع را بهتر درک کنید ولی این کاملاً بستگی به نوع کالای شما دارد، بنابراین به این موضوع که محصول شما قرار است با چه روشی، از طریق چه وسیله حمل و نقلی و در طی چند روز به دست مشتری برسد، خوب فکر کنید.
– به میزانِ توان خود در ارائه خدمات دقت کنید!
فرض کنید بازدید و حجم سفارش، در وبسایت شما به حدی افزایش یابد که ارائه خدمات از جمله دریافت سفارش و پاسخ به مشتری، دیگر در توان شما نباشد و این موضوع باعث شود که یکی یکی، مشتریان خود را فراری دهید و همین عامل ممکن است ضربه سختی به ستون کسبوکارتان وارد نماید.
همیشه به این موضوع فکر کنید و برای جلوگیری از این موضوع، تدابیری داشته باشید که اگر روزی تعداد سفارش افزایش یافت، شما بتوانید با افزودن افراد بیشتری به سیستم فروشگاهی خود، توان ارائه سرویس به مشتری را افزایش دهید.
– کانالهای بازاریابیِ شما چیست؟
شاید یکی از مهمترین اقداماتی که یک صاحب تجارت الکترونیک همیشه باید به آن توجه داشته باشد، یافتن جدیترین و موثّرترین کانالهای جذب مخاطب هدف است. خوب به لطف افزایش روشها و کانالهای گوناگون در حوزه بازاریابی دیجیتال، این امکان برای وبمستران فرآهم شده است که با شناسایی آنها به رشد و توسعه کسبوکار خود کمک کنند.
یکی از اهداف ما دروب سایت آموزشی مسیر سئو ، کمک به شناخت بیشتر چنین روشهایی برای رونق بخشیدن به کسبوکار شما، با استفاده از روشهای بازاریابی دیجیتال میباشد. بنابراین صاحب یک کسبوکار اینترنتی همیشه باید به دنبال روشهای موثّر باشد. برای تمرین، نام حداقل ۱۰ کانال دیجیتال مارکتینگ را روی کاغذ بنویسید که فکر میکنید میتواند برای شما مفید و موثّر باشد البته سعی میکنیم در آینده، در یک دوره آموزشیِ کامل و جامع، انواع کانالهای کشش یا (Traction) را به طور مفصّل در آکادمی مسیر سئو منتشر کنیم.
برای تبلیغات، چه قدر بودجه کنار گذاشتهاید؟
لطفا نگویید که من سرمایه کمی دارم و میخواهد با سرمایه بسیار اندک کار خود را شروع کنم. البتّه که میشود با سرمایه کم، کسبوکاری را آغاز نمود امّا دوستانِ من باید این نکته را هم مدّ نظر قرار دهید که در دنیای پر رقابت امروز، بدون کنار گذاشتنِ بودجه برای تبلیغات، شاید کمی رسیدن به موفقیّت سختتر شود.
به هر حال حتّی اگر سرمایه اندکی برای تبلیغات در چنته دارید، توصیه بنده این است که با بررسی بهینهترین کانالهای بازاریابی دیجیتال که میتواند بازدید هدفمندتری را به سمت وبسایت شما روانه کند، مارکتینگ در فضای دیجیتال را آغاز کنید. یکی از روشهایی که می تواند کاربران هدفمندی را به سمت وبسایت شما روانه کند تبلیغات گوگلی یا (Google Adwords) میباشد.
– تمایز شما با دیگر فروشگاههای اینترنتی چیست؟
یکی دیگر از سوالهایی که باید قبل از طراحی سایت فروشگاهی به آن پاسخ دهید این است که چرا واقعاً افراد باید سایر برندهای ساخت فروشگاه اینترنتی را رها کرده و به سراغ شما بیایند؟
شما چه ارزش افزودهای دارید که بقیه رقبا ندارند؟ شاید شما بتوانید با افزایش تعداد روز ضمانت بازگشت وجه، تمایز ایجاد کنید، ممکن است محصولاتی را ارائه کنید، که تامین آن در توان هر کسی نیست و…
پاسخ به این سوال بسیار اهمیّت دارد و توصیه میکنم برای یافتن جوابش ساعتها زمان بگذارید.
انتخاب نام برند و دامنه مناسب
بسیار خوب رسیدیم به یکی از مهمترین مراحلی که انصافاً نیاز به تمرکز و تفکّر بسیاری دارد.
یکی از وظایف اصلی شما به عنوان صاحب یک تجارت الکترونیک، انتخاب نام دامنه برای راه اندازی وبسایت خود میباشد. این موضوع آنقدر اهمیّت دارد که گاهاً تا ۶ ماه زمان میبرد و توصیه میکنم تنها مرحلهای که باید وسواس و تمرکز زیادی به خرج داد همین مرحله یعنی انتخاب یک دامنه مناسب برای تجارت آنلاین خودتان است.
اما برای انتخاب یک نام دامنه مناسب تصویههایی وجود دارد که بهتر است با توجّه به موارد زیر، دامنهی مناسب مورد نظر خودتان را انتخاب نمایید:
– نام دامنه باید یکتا و منحصر به فرد باشد (توسّط فرد دیگری انتخاب نشده باشد)
– ترجیحاً نام دامنه با نام برندتان یکسان باشد
– نام دامنه طنین خوبی داشته باشد
– ترجیحاً از خط فاصله داخلش استفاده نشده باشد
– وقتی دامنه را به کسی میگویید بتواند به راحتی آن را تایپ کند
– اگر کسی نام دامنه شما را بشنود بتواند حدس بزند که فعّالیت وبسایت پیرامون چیست
– برای انتخاب نام دامنه از فرهنگ عمید و دیگر فرهنگهای فارسی استفاده کنید.
– آنقدر منحصر به فرد باشد که به راحتی در ذهن باقی بماند
– ترجیحاً ۴ پسوند com,ir,net,org از دامنه خود را تهیه کنید
– اطلاعات ثبت دامنه حتماً حتماً حتماً (ببین چه قدر تاکید دارم !) به نام شخص خودتان باشد
– برای خرید دامنه ir از وبسایت nic.ir اقدام کنید
– این را بدانید مالکیت دامنه دقیقاً حکم مالکیّت زمین، ماشین و… را دارد
– بنده سعی کردم همه این موارد را قبل از انتخاب دامنه Marketerha.com رعایت کنم
این مواردی بود که فکر میکنم کافی باشد برای انتخاب یک دامنه مناسب و امیدوارم توانسته باشم کمکی کرده باشم.
انتخاب یک شرکت هاست مناسب برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی
هاست در واقع بخشی از فضای یک سرور است که شرکتهای ارائه دهنده هاست (هاستینگها) به کاربران خود اجاره میدهند و به صورت ماهانه یا سالانه، مبلغی برای میزبانی وبسایت شما دریافت میکنند. هاست دقیقاً شبیه به زیر بنای یک ساختمان میباشد و شما به عنوان صاحب یک تجارت آنلاین، باید ساختمان خود را روی یک زیربنای مستحکم بنا کنید.
متاسّفانه با افراد بسیاری مواجه شدهام که از همان ابتدا به دنبال هاست رایگان هستند. دوستان عزیز باید یک نکتهای را عرض کنم، قرار است شما یک تجارت و کسبوکار راهاندازی کنید بنابراین اصلاً به فکر این نباشید که زیربنای کسبوکارتان را به صورت رایگان راهاندازی کنید. هاستهای رایگان به دلیل عدم پشتیبانی مناسب، فضای بسیار اندک، امنیّت پایین و… فقط برای تست و تمرین توصیه میشود و نه پیادهسازی پروژههای تجاری، بنابراین مرحله بعدی این است که شما به دنبال انتخاب یک شرکت ارائه دهنده هاست با کیفیت باشید. برای اینکه بتوانید یک هاست مناسب انتخاب کنید، به نکات زیر توجه کنید:
– برای انتخاب هاست اصلاً عجله نکنید!
– دور هاستهای رایگان را خط بکشید
– بیشتر به فکر کیفیّت بهتر خدمات باشید، نه قیمت کمتر
– نحوه پشتیبانی و زمان پاسخگویی به تیکتها را بررسی کنید
– آیا شرکت مورد نظر دارای پشتیبانی آنلاین است یا خیر
– در مورد سابقه و تاریخچه فعالیّت شرکت تحقیق کنید
– بررسی کنید که چه وبسایتهای مطرحی را پشتیبانی میکنند
– در مورد میزان تخصص تیم فنّی شرکت ارائه دهنده خدمات، تحقیق کنید
– با مدیران چند وبسایت که توسّط این شرکت میزبانی میشود رضایتشان از خدمات را جویا شوید
– از دوستان خود که قبلاًهاست تهیه کردهاند سوال کنید
انتخاب یک قالب مناسب برای طراحی سایت فروشگاهی
بعد از اینکه شما با توجّه به مطالبی که در چند پاراگراف فوق راجع بهش صحبت کردیم، تصمیم گرفتید که کدام سیستم فروشگاهساز یا افزونه برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی شما مناسب میباشد، حال باید یک قالب مناسب انتخاب کنیم. باید خدمت شما عرض کنم که بخشی از پروسه خرید یک قالب مناسب، کاملاً سلیقهای است امّا وجه دیگرش بستگی به امکانات و ویژگیهایی دارد که شما می خواهید در فروشگاهتان داشته باشید.
برای انتخاب یک قالب مناسب، به این ۳ سوال پاسخ دهید:
– امکانات کاربری فروشگاه شما چیست؟
داشتن حداقل امکانات مورد نیاز، یکی از عواملی است که روی کاربرپسندی و حتّی فروشِ محصولات شما، تاثیر مستقیم دارد. عواملی چون فیلترهای مناسب محصولات، دستهبندی چند مرحلهای، سبک منوها و دسترسی کاربران، مراحل خرید کوتاه، دکمههای در دید و کاربرپسند، تصاویر با سایز مناسب، سادگی در طرّاحی،هارمونی در رنگها، تناسب سایز فونتها و… میتواند مواردی باشد که شما حتما باید به آنها توجّه کنید. توصیه میکنم برای پاسخ دادن به این سوال وبسایت هایی مانند دیجیکالا را بررسی کنید.
– چه سبکی برای صفحه اصلی وبسایت خود در نظر گرفتهاید؟
صفحه اصلی یکی از مهمترین و شاید بتوان گفت مهمترین صفحات یک وبسایت محسوب میشود. صفحه اصلی نقش ویترین مغازه شما را بر عهده دارد و باید گلچینی از بهترین محصولاتتان از هر نظر (قیمت، کیفیت و…) را در این صفحه داشته باشید. سبک صفحه اصلی باید به گونهای باشد که کاربران را به راحتی به بخشهای اصلی فروشگاه شما هدایت کند.
مثلاً فرض کنید یک صفحهی آرشیو در وبسایت خود ایجاد کردهاید که هر روز چند مورد از محصولات را به صورت رندم در این صفحه قرار دهید و یک تخفیف مناسب هم بر روی آنها اعمال میکنید، این میتواند یک فرصت بی نظیر برای کاربرانتان باشد. بنابراین نمایشگوشهای از این بخش و اعلام وجودِ آن در وبسایت شما، حتما باید در صفحه اصلی اتّفاق بیافتد. (البتّه این فقط یک مثال بود و این مورد را حتماً باید برای همه بخشهای پر اهمیّت اعمال کنید)
– وضعیّت منوها برای هدایت کاربران به بخشهای گوناگون چگونه است؟
بخش دیگری که حتماً باید به آن توجّه ویژه کنید، وضعیّت منوها در قالب انتخابی شماست. منوها در اصل نقش راهنمای وبسایت شما را بازی میکنند و این راهنما آنقدر باید شفاف و دقیق باشد که کاربر در سریعترین زمانِ ممکن به بخشهای گوناگون وبسایت دست یابد. مهمترین المانی را که باید هنگام بررسی منوها توجّه کنید، سهولت استفاده کاربران و دسترسی سریع به بخشهای گوناگون فروشگاه آنلاین شما میباشد.
بدنیست به مقاله معرفی بهترین قالب فروشگاهی سری بزنید.
تنظیمات اولیّه و راه اندازی فروشگاه اینترنتی
بسیار خوب تا به اینجای کار، شما باید نام دامنه، نام برند، شرکت میزبانی وبسایت، بستر نرم افزاری و قالب فروشگاه آنلاین خودتان را انتخاب کرده باشید. حال نوبت به راه اندازی و تنظیمات اولیّه نرم افزار است.
شما در این مرحله ۲ انتخاب پیش روی خود دارید، یکی سپردن کار به دست یک متخصص حوزه دیجیتال مارکتینگ و یا یک طرّاح وبسایت، یا اینکه خوتان راه اندازی این سیستمها را فرا بگیرید و خودتان، آن را آنلاین کنید.
اگر فرصت و حوصله یادگیری دارید، راه اندازی و آنلاین نمودن سیستمهایی چون ووکامرس و اپن کارت، حتّی بدون تخصص بالا و دانش برنامه نویسی هم امکانپذیر است و با اندکی دقّت و حوصله، میتوانید وبسایت خود را آنلاین کنید. بعد از اینکه وبسایت خود را بر روی هاستِ خریداری شده آنلاین نمودید، حال نوبت به تنظیمات اولیّه میباشد، برخی از این تنظیمات به صورت زیر میباشد:
– تنظیم نام فروشگاه و توضیحات متا تگ
– تنظیم آدرس فروشگاه اینترنتی
– تنظیمات ارسال ایمیل و دریافت پیام
– آدرس، شماره تلفن، فکس و…
– تنظیم تصویر Fave
– تنظیم و انتخاب قالبهای موجود
– انتخاب کشور، منطقه، واحد پولی و…
– تنظیمات اندازه تصاویر
– تنظیمات مربوط به سرور، فایلها و…
– اتصال وبسایت به درگاه بانکی (واسط یا مستقیم)
– نصب افزونهها و ماژولهای مورد نیاز
– و بسیاری از تنظیمات دیگر …
افزودن محصولات به فروشگاه اینترنتی
در این مرحله باید تصاویر و مشخّصاتِ محصولات خود را در سیستمِ آنلاین اضافه کنید. این کار باید با دقّت و حوصلهی فراوان انجام شود.اگر از فروشگاهسازهای آنلاین استفاده میکنید، از طریق بخش مدیریت (Admin) امکانات بسیار زیادی در اختیار شما قرار خواهد گرفت که از این طریق میتوانید تصاویر و اطّلاعات مربوط به محصولات خود را اضافه نمایید.
امّا اطلاعاتی که توصیه میشود برای هر محصول وارد نمایید به قرار زیر است:
– درج حداقل ۴ تصویر با کیفیت از هر زاویه محصول
– درج یک ویدیوی کوتاه نمایش دهنده محصول
– درج قیمت اصلی و قیمت تخفیف خورده
– نمایش ضمانتها (ضمانت بازگشت وجه و…)
– نمایش مشخصات محصول (وزن، سایز و…)
– روشهای ارسال کالا
– فایل کاتالوگ قابل دانلود
– توضیحات کامل محصولات به همراه راهنمای استفاده
– و…
البتّه این موارد به صورت توصیه شده بیان شد و شما بنا به نیاز کاربران و خلاقیّت خودتان، می توانید محتوای صفحه محصولات خود را تکمیل کنید. امّا سه بخش مهم برای هر محصول، انتخاب دسته مناسب برای آن محصول، تصاویر با کیفیت و توضیحات بسیار کامل برای آن محصول میباشد.
یکی از المانهای بسیار تاثیرگذار در ساخت فروشگاه اینترنتی، انتخاب درست تصاویر میباشد. در زیر به چند نکته مهم اشاره میکنیم که میتواند شما را در انتخاب و بهبود کیفیّت تصاویر، یاری کند.
– استفاده از تصاویر با کیفیت بالا (تصاویر تار و کوچک را انتخاب نکنید)
– حجم تصاویر را برای صفحات وب بهینه کنید (از بخش Save For Web در فتوشاپ کمک بگیرید)
– اندازه تصاویر دقیقا با اندازه جایگاه تصاویر یکسان باشد
– در زاویههای مختلف از محصول عکس بگیرید
– محصول را در حالت استفاده نشان دهید
– حتما برای تصاویر قابلیّت Zoom ایجاد کنید
شروع تولید محتوا در وبسایت فروشگاهی
یکی از مراحل بسیار مهم برای راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی، شروع تولید محتوا در بخش بلاگ سایت و همچنین صفحه محصولات است. بدون تولید محتوا، فروشگاه آنلاین شما بی روح و کسل کننده است و البتّه برای اینکه بتوانید در نتایج گوگل رشد کنید و نتایج بهتری را از آن خود کنید، قطعاً نیاز به یک تقویم محتوایی عالی برای تولید محتوا در فروشگاه خود دارید.
بخش بلاگ شما در واقع موتور جذب بازدیدکننده واقعی و ارگانیک کسب و کار شما را شامل خواهد شد و اینکه شما با ساخت این بخش می توانید روز به روز به تعداد مشتریان بالقوّه مغازه انلاین خودتان اضافه کنید و مشتریان بیشتری را برای خرید محصولات و خدمات خود، ترغیب کنید.
بهترین روش برای جذب مشتری، انتخاب عبارات کلیدی و موضوع هایی است که سایر رقبا برای آن به خوبی تولید محتوا انجام نداده اند و شما هستید که با ایجاد تمایز در روند تولید محتوای خود می توانید تمایز ایجاد کنید و رتبه برتر در گوگل را کسب کنید.
در اینجا به برخی از انواع محتوا برای استفاده و تولید در صفحات محصولات فروشگاه اینترنتی اشاره خواهم کرد:
– تولید ویدیو و نمایش جعبه گشایی یا Unboxing محصولات
– نمایش رضایت مشتریانی که قبلاً خرید کرده اند
– مشخّصات فنی محصولاتی که قصد فروش آن ها را دارید
– نمایش نحوه استفاده محصول، با تصویر و یا ویدیو
– توضیح کامل در مورد مزیّت های محصول نسبت به سایر مدل ها
– و…..
توصیه می شود مقاله ” آموزش تولید محتوای الکترونیکی ” را که در آکادمی مسیر سئو منتشر شده مطالعه کنید.
تنظیم قوانین برای خرید از یک فروشگاه اینترنتی
تنظیم قوانین و مقررات برای هر کسبوکار اینترنتی ضروری است. شما به عنوان یک وبمستر (مدیر وبسایت) باید همه مشکلات و جوانب تجارت خود را بررسی کنید و آنها را در غالب قوانین مشخّصی در صفحه قوانین وبسایت خود مطرح کنید و از کاربر بخواهید تمام آن را پیش از ثبت نام در وبسایت شما و حتی پیش از هرگونه خریدی مطالعه کند و تیک قبول قوانین را انتخاب نماید.
توجّه کنید که حتماً قوانین را در قالب Email (پست الکترونیک) به ایمیل کاربران ارسال نمایید تا در صورت بروز هرگونه مشکل، سندی برای ارائه به محکمههای قضایی باشد. در کسبوکارهای الکترونیک مهمترین چیزی که از نظر مراجع قضایی اعتبار دارد، آن سندی است که از طریق ایمیل ارسال و دریافت شده است. به عنوان مثال در بسیاری از موارد کاربران نمیدانند که ضمانت بازگشت وجه چند روز است و پس از خرید محصول، تازه این موضوع را مطّلع میشوند.
ایجاد صفحه پرسش و پاسخ در طراحی فروشگاه آنلاین
یکی از صفحاتی که در روند ساخت فروشگاه اینترنتی در نظر گرفته میشود، ایجاد یک صفحه برای نمایش پرسشهای متداول مشتریان و کاربران وبسایت شماست. این صفحه یکی از نقشهای اساسی را در روند تجارت الکترونیک شما بازی میکند.
همیشه کاربران یکسری سوالات تکراری برایشان پیش میآید که بد نیست آنها را در قالب یک صفحه ایجاد کنید و پاسخش را هم در همان صفحه مطرح کنید تا کاربرانی که به مشکلات و مسائل گوناگون میرسند دیگر لازم نباشد تا به شما پیام دهند و پاسخ خود را چند روز بعد دریافت کنند. سعی کنید هر از چند گاه یکبار این صفحه را به روزرسانی کنید و به تعداد سوالات پر تکرار بیافزایید.
مجوّزهای لازم برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی
بسیاری از افرادی که قصد راه اندازی فروشگاه آنلاینِ خود را دارند، باز این سوال رایج درگیر هستند که:
” من برای شروع کارم به چه مجوزهایی نیاز دارم؟”
حقیقت امر اینجاست، همانطوری که باید به داشتن مجوزهای لازم دقّت کنید، به همان اندازه هم خیلی نباید درگیر گرفتن مجوز باشید. بسیاری از استارتاپها کار خود را شروع کرده و بعد از گذشت مدّتی و حتی بعد از ایجاد فروش در وبسایت خود به فکر گرفتن مجوزهای لازم هستند.
البتّه که در بسیاری از حوزهها (مانند خوراک و مواد غذایی) داشتن مجوز از مرکز بهداشت ضرورت دارد.
به طور معمول، دو نوع مجوّز اصلی در حوزه کسبوکارهای اینترنتی وجود دارد. یکی نماد اعتماد الکترونیک که از سوی مرکز توسعه تجارتهای الکترونیک کشور صادر میشود و داشتن این نماد، سبب ایجاد یک حسّ اعتماد در نگاه مشتری خواهد شد. مجوّز دیگری که در این حوزه لازم است، نماد ستاد ساماندهی است که مسئولِ بررسی و رصد محتوای وبسایتها و برخورد با محتوای مجرمانه میباشد.
به هر حال داشتن این دو نماد، بسیار بهتر از نداشتن آن است، به خصوص اگر قصد فعّالیت در داخل ایران را دارید، داشتن این دو نماد توصیه میشود.
آنالیز و تحلیل صفحات وبسایت
زمانی که ما یک وب سایت فروشگاهی راه اندازی می کنیم و شروع به فعالیت روی این وبسایت می کنیم، به روش های مختلف ترافیک خواهیم گرفت. اگر این ترافیک به صورت اورگانیک و با کمک سئو دریافت شده باشد، یکی از هدفمندترین و بهترین نوع دریافت مشتری هدفمند به حساب می آید و شما می توانید با بررسی پنل گوگل آنالیتیکس متوجه شوید که از کدام منبع ترافیک به سمت به وبسایت شما روانه شده است و یا اینکه کدامیک از صفحات وبسایت شما ترافیک بیشتری به سمت خود جذب کرده است.
همه این موارد را می توان در گوگل آنالیتیکس بررسی کرد و حتی متوجه شد که کدامیک از صفحات فروشگاهی سایت شما، فروش بیشتری را ایجاد کرده است.
بدون تحلیل داده ها نمی توانید متوجه شوید که خلاء های فروشگاه شما کجا بوده و کدامیک از صفحات سایت شما نیاز به بازبینی و ترمیم، هم از نظر محتوایی و هم از نگاه UI و UX دارد.
شما می توانید با شرکت در دوره جامع آموزش سئو ، میزان جذب ترافیک هدفمند وبسایت خود را چند برابر کنید.
مشکلات فنی وبسایت را رصد کنید
همیشه مشکلات فنی می تواند روی روند فروش وبسایت شما اثرگذار باشد، مثلاً بارها شده در یک فروشگاه اینترنتی به دلیل اینکه چند دقیقه سرور از دسترس خارج شده، شرکت متحمل ضررهایی شده است و یا اینکه ممکن است سبد خرید وبسایت شما درست کار نکند و به دلیل اینکه شما حواستان به این بخش نبوده، کلی مشتری از دست بدهید!
پس یادتان باشد، بررسی و چکاپ موارد فنی در فرآیند ساخت فروشگاه اینترنتی، یکی از مهم ترین کارهایی است که یک مدیر سایت فروشگاهی باید به آن توجه داشته باشد و برای مواجه شدن با خطرات احتمالی فنی برنامه ریزی و آمادگی لازم را داشته باشد.
مثلا برای اطلاع از آنلاین بودن سرور فروشگاه اینترنتی خودتان می توانید با کمک وبسایت uptimerobot بررسی کنید که آیا سرور وبسایت شما در مدت زمان گذشته چه زمان هایی از دسترس خارج شده و به شما بسیار کمک خواهد کرد تا متوجه شوید، آیا سروری که کسب و کار اینترنتی شما روی آن قرار دارد کیفیت لازم را دارد یا اینکه باید به فکر یک بستر امن تر برای آنلاین بودن فروشگاه اینترنتی خود باشید .
مدام در حال بهبود باشید
یکی از مهم ترین اقداماتی که بعد از راه اندازی فروشگاه اینترنتی باید انجام دهید، این است که با بررسی استراتژی های مختلف محتوایی، سئو، تبلیغات و… در حال بهبود باشید.
وقتی می گویم بهبود، منظورم بهبود از همه جنبه های بصری، سئو، کمپین های تبلیغاتی و … است. این موضوع کاملاً به نوع تحلیل شما از نتایج به دست آمده و تصمیم هایی دارد که توسط متخصصان حوزه دیجیتال مارکتینگ گرفته می شود. اینکه اشکال و خلاء وجود داشته باشد مهم نیست، اما مهم آن است که شما در فرآیند ساخت یک فروشگاه اینترنتی و به دنبال تغییر باشید و با کمک ساخت تیم خلاق و پویا، به رشد کسب و کار خودتان کمک کنید.
کنار گذاشتن ایده آل گرایی در راه اندازی فروشگاه اینترنتی
تقریبا بالای ۸۰ درصد افرادی را که تاکنون دیدهام و قصد راه اندازی یک کسبوکار اینترنتی یا راه اندازی یک فروشگاه آنلاین را داشتهاند، بسیار درگیر ایدهآل گرایی هستند.
این افراد معمولاً آنقدر درگیر حواشی کار میشوند، که از اصل کار یعنی فروش محصولات خود عقب میمانند. تصوّر کنید فردی را که ماهها فقط برای انتخاب دامنه سایت خود تحقیق و بررسی میکند و بعد هم چند ماه برای انتخاب سیستم مدیریت محتوای خود زمان صرف میکند و در این زمان بسیاری از رقبا از او پیشی گرفته و در بسیاری از موارد از او جلوتر هستند. بنابراین لازم است تا مقداری ایدهآل گرایی را کنار گذاشته و با یک اراده قوّی به راه اندازی کسبوکار خودمان اقدام کنیم.
نتیجهگیری
بسیار خوب امیدوارم که مقاله راه اندازی فروشگاه اینترنتی برای شما مفید بوده باشه و تا به این لحظه از مطالب آن نهایت استفاده را برده باشید. سعی کردم مراحل کلّیِ لازم برای ساخت فروشگاه اینترنتی را برای شما مطرح کنم و این نکته را هم عرض کنم که پس از گذر از مراحل فوق، تازه کار شما به عنوان یک وبمستر و صاحب کسب و کار اینترنتی آغاز میشود و باید برای جذب، حفظ و گسترش مشتریان، با تمام قوا پیش بروید و از آموزشهای مسیر سئو و سایر منابع معتبر در حوزه دیجیتال مارکتینگ، بهرهمند شوید.
مطمئن باشید اگر پشتکار و تلاش فروان داشته باشید، در نهایت به نتایج عالی دست پیدا خواهید کرد. ممنون که تا پایان این مقاله همراه بنده بودید.
سلام خسته نباشید
من مدتیه که قصد دارم یک فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنم و نمی دونستم از کجا شروع کنم و اطلاعاتم واقعا کم بود تا اینکه مقاله شما رو پیدا کردم. خیلی مقاله کاملی بود دستتون درد نکنه واقعا به جنبه های مختلف راه اندازی فروشگاه اینترنتی اشاره کردید.
جناب رحیمی ای کاش یه دوره ای بود که به صورت کامل به ما می گفت که چگونه باید یک فروشگاه اینترنتی رو خودمون راه اندازی کنیم. من شیوه نگارش شما رو می پسندم دوره ای در این باره در وبسایت نیست؟
تشکر
سلام و درود بر شما
تشکراز لطف شما، خوشحالم که مقاله براتون مفید بوده باشه سعی کردم یک مقاله کاملی در مورد پاسخ به این سوال بنویسم که “چگونه یک فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنیم؟” و امیدوارم که کاربردی باشه.
اما در خصوص درخواستتون یک دوره کوتاه مدت ۴ ساعته تحت عنوان ناگفته های راه اندازی فروشگاه اینترنتی در وبسایت منتشر شده که با مراجعه به لینک زیر می توانید در این دوره شرکت کنید:
لینک دوره: ناگفته های راه اندازی فروشگاه اینترنتی
سلام و ممنون از مقاله خوبتون
واقعا کامل توضیح دادید و استفاده کردیم.
سلام و احترام:
سلامت باشید. خوشحالم که براتون مفید بوده.
سلام جناب رحیمی:
من مدتیه واقعا فکر راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی از سرم بیرون نمی ره و خیلی دنبال این هستم که بتونم از یک منبع معتبر بفهمم واقعا میشه از طریق راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی درامد داشت؟
میشه راهنماییم کنید البته مقاله بالا تا حدود زیادی بنده را کمک کرد اما می خواهم بدانم چگونه می توان از فروشگاه اینترنتی درامد داشت و چگونهباید راه اندازی کنم؟
ممنون از شما
سلام و درود :
بله البتّه اگر با این فضا آشا نباشید قطعا برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی خودتان به مشکل خواهید خورد، توصیه میکنم در این مورد بیشتر تحقیق کنید. در مجله آموزشی مسیر سئو یک دوره رایگان موجود است که نامش هست “ناگفته های راه اندازی فروشگاه اینترنتی” در این دوره ۴ ساعته به صورت کامل چالش ها و مشکلات و همچنین ضرورتهای راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی را مطرح کردهام لطفا به لینک زیر مراجعه کنید:
ناگفته های راه اندازی فروشگاه اینترنتی
سلام آقای رحیمی محترم و بزرگوار، سپاسگزارم از اطلاعات و دانش مفید و خوبی که ارائه میدید. ببخشید من وارد لینک شدم و ثبتنام کردم آیا این دوره ۴ ساعته به ایمیل ما ارسال میشه یا از جای دیگه ای باید دریافتش کرد؟
سلام و درود بر شما جناب صالحی وقت شما بخیر:
سلامت باشید امیدوارم براتون مفید واقع بشه دوره ناگفته های راه اندازی فروشگاه اینترنتی را بعد از اینکه ثبت نام کردید وارد حساب کاربری خود شوید و از بخش هدر سایت بعد از باز شدن گزینه های پنل کاربری روی دوره های من کلیک کنید و قسمت ها را مشاهده فرمایید.
با تشکر از شما
من یکی از کاربران دائمی سایت
شما هستم
سوله بیستون سازه
سلام و درود بر شما
ممنون از همراهی شما
خیلی سایت خوبی دارین
سلام نظر لطف شماست.