روش های کسب درآمد از تولید محتوا بسیار زیاد و متنوع است. اینکه شما به عنوان یک متخصص تولید محتوا (تولید کننده محتوا) می خواهید با کدام روش کسب درآمد کنید، چیزی است که دقیقاً در این مقاله به آن خواهیم پرداخت و امیدوارم بتوانیم در پایان این محتوا با انتخاب یکی از روش های کسب درآمد از تولید محتوا، برای ساخت یک کسب و کار پولساز آماده شویم.
چرا تولید محتوا یک صنعت پولساز است ؟
تولید محتوا پایه و اساس بازاریابی در عصر نوین است. در زمانی زندگی می کنیم که درصد بسیار بالایی از اطّلاعات به صورت روزانه از طریق انواع دیوایس های دیجیتال (گوشی ها، تبلت، تلویزیون هوشمند و…) به دست ما می رسد و بخش بزرگی از این اطلاعات به منظور بازاریابی تولید و منتشر می گردد.
بازاریابی محتوایی، کم کم به یک اصل و ستون برای همه کسب و کارها تبدیل شده و در آینده ای نزدیک همه کسب و کارها باید حداقل یک نسخه دیجیتال از کسب و کار خود داشته باشند تا بتوانند به کمک بازاریابی محتوایی،محصولات و خدمات خود را به گوش مخاطبین هدف خود برسانند.
بسیار خود فکر می کنم تا اینجا متوجّه شده باشید که چرا تولید محتوا یک صنعت پولساز به حساب می آید!
دلیل آن واضح است، چون تولید محتوا، سوخت بازاریابی محتوایی برای هر نوع کسب و کاری است. بنابراین فرقی ندارد که برای محصولات خود یا سایر کمپانی ها تولید محتوا می کنید، مهم این است که در عصر جدید، رسانه های دیجیتال قدرت دارد و هر کس بتواند به کمک مهارت تولید محتوا، در یکی از پلتفرم های موجود برای خود یک رسانه ایجاد کند، قطعا می تواند از این فضا کسب درآمد داشته باشد.
پس قبل از ادامه خواندن این مقاله، بدانیم که هدف نهایی ما برای رسیدن به درآمد های بسیار بالا از تولید محتوا، ساخت یک رسانه در یکی از زمینه های تخصصی مورد علاقه خودمان است. تا بتوانیم با ایجاد این رسانه، فضا را برای معرفی محصولات و خدمات مرتبط آماده کنیم.
آشنایی با انواع فرمت های محتوایی؟
بسیار خوب،تا اینجای کار متوجّه شدیم که محتوا سوخت هر کسب و کاری است، اما سوال دیگر اینجاست که محتوا در چه فرمت ها و شکل های گوناگونی ارائه می شود؟!
نکته مهمی که باید به آن توجه کنیم این است که ما رسانه خود را می خواهیم تحت کدامیک از انواع محتوا ایجاد کنیم؟!
محتوای ویدیویی یکی از پرطرفدارترین انواع محتوا در بازاریابی عصر جدید است و البته تاثیرگذاری این نوع محتوا، به مراتب بیشتر از سایر فرمت های محتوایی است. با توجه به افزایش سرعت اینترنت و همچنین بهبود پلتفرم های محتوایی، ویدیو هم جایگاه ویژه ای پیدا کرده.
محتوای متنی، که البته معروف به مادر محتواها هم هست، میشه گفت پایه ای ترین و اصلی ترین فرمت محتوایی در بین همه گونه های محتوایی است که این نوع محتوا در انواع وب سایت های خبری و مجلّه محور، به وفور یافت می شود و هنوز هم طرفداران زیادی دارد چون بسیاری از افراد، خیلی با مشاهده ویدیو میانه ای ندارند و ترجیح می دهند از طریق مطالعه یک متن، موضوع اصلی را دریافت کنند.
محتوای صوتی هم یکی دیگر از گونه های محتوایی است که به خصوص برای کسانی که شونده خوبی هستند و اطّلاعات را از طریق صدا بهتر پردازش می کنند می تواند فرمت خوبی برای ایجاد تاثیر در آن ها باشد.
محتوای تصویری یکی از انواع محتواست که می تواند در یک مدّت زمان کوتاه، اطلاعات بسیار زیادی را در اختیار شما بگذارد. به عنوان مثال اینفوگرافیک یکی از انواع محتواست که اطلاعات را در قالب تصاویر گرافیکی و در زمان بسیار کوتاه تر از متن و ویدیو در اختیار شما می گذارد.
تخصصی به نام کارشناس تولید محتوا
یکی از مهارت های بسیار پر رونق، تبدیل شدن به یک متخصص و کارشناس تولید محتوا است. یک متخصص و کارشناس تولید محتوا کسی است که به همه فرمت های رایج محتوایی (به خصوص محتوای متنی) تسلط ویژه دارد و می تواند با اشراف بر بازار هدف، محتوایی تولید کند تا بتواند مخاطب هدف را به سمت خود جذب نماید.
یک کارشناس تولید محتوا می تواند از کسب و کارهای مختلف سفارش تولید محتوا دریافت نماید و از این طریق به سوخت محتوایی سایر کسب و کارها از تولید محتوا کسب درآمد کند.
البته این نکته را نباید فراموش کنیم که شاید در ابتدا و به صورت انفرادی نتوان درآمدهای خیلی بالا از این روش بدست آورد امّا با تشکیل یک تیم محتوایی می توان پروژه های مختلفی را پذیرفت و تیم خود را تشکیل داد و با سپردن بخش های مختلف محتوا به سایر افراد، درآمد بالاتری را تجربه کرد.
شاید سوال شما این باشد که ما باید از کجا سفارش محتوا دریافت کنیم ؟!
روش های مختلفی برای دریافت سفارش محتوا وجود دارد. یکی از روش های وبسایت هایی مثل پونیشا و انجام میدم هست که شما می توانید با ایجاد یک حساب کاربری داخل این وب سایت ها و بارگذاری رزومه کاری خود، از فرصت های مختلفی که انواع کارفرماها برای فرصت تولید محتوا ایجاد می کنند استفاده کنید.
روش دیگر استفاده از وب سایت های استخدامی (همچون جابینجا و…) است که با جست و جوی عبارت “کارشناس تولید محتوا” می توانید به دنبال فرصت های شغلی برای تولید محتوا باشید. البته بسیاری از این شرکت ها به صورت تمام وقت نیرو استخدام می کنند اما شما می توانید با مواردی که به صورت دورکاری یا حتی پروژه ای هم کار می کنند، صحبت کنید و سفارش تولید محتوا بگیرید.
روش دیگر قرارداد بستن با وب سایت های تولید محتوا همچون “رایا مارکتینگ و…” است که این مجموعه های فعال در زمینه محتوا معمولاً به تعداد زیادی کارشناس تولید محتوا نیازمند هستند که شما میتوانید، با درخواست همکاری، از فرصت کسب درآمد از تولید محتوا استفاده کنید.
کسب درآمد از تولید محتوا در وبسایت
اگه خاطرتون باشه ما دائما این موضوع را مطرح کردیم که سوخت بازاریابی هر کسب و کاری، محتواست. پس زمانی که شما صاحب یک رسانه باشید،می توانید محصولات و خدمات افراد مختلف را معرفی کنید و از این روش درآمد کسب کنید.
شما می توانید یک وب سایت محتوا محور راه اندازی کنید و با تمرکز بر یک حوزه خاص، مشتریان بالقوّه آن نوع کسب و کار را هدف قرار دهید و با جذب مخاطب و ترافیک بیشتر درآمد بیشتری هم به دست آورید.
بگذارید این موضوع را با ذکر یک مثال بیان کنم.
فرض کنید شما یک مجله اینترنتی در زمینه مقایسه و بررسی انواع لوازم دیجیتال راه اندازی می کنید و به کمک سئو، رتبه وبسایت خود را در نتایج برتر گوگل می رسانید، کم کم ترافیک وبسایت شما بیشتر شده و افرادی به وبسایت شما مراجعه می کنند که به نوعی دنبال کسب اطّلاعات از محصولاتی هستند که شما در رابطه با آن ها تولید محتوا می کنید.
بسیار خوب حالا کافیه که با فروشگاه های اینترنتی مختلف صحبت کنید و در برابر ارسال هر بازدید کننده به وبسایتشون، در صورتیکه خریدی اتفاق افتاد، پورسانت اون خرید برای شما محاسبه می شود.
البته وبسایت های دیگری چون بخش همکاری در فروش دیجی کالا و یا سایت چاوش هستند که شما با ساخت حساب کاربری در این وبسایت ها و معرفی رسانه خودتان، می توانید با کلی فروشگاه اینترنتی همکاری در فروش داشته باشید.
لازمه این روش کسب درآمد از تولید محتوا، این است که دانش و مهارت سئو را یاد بگیرید.
کسب درآمد از سفارش رپورتاژ آگهی
یکی از دیگر روش های کسب درآمد از تولید محتوا، دریافت سفارش رپورتاژ آگهی است.
در این روش ها نیاز به یک وب سایت محتوایی داریم تا بتوانیم با تولید محتوا در حوزه خاص، نظر صاحبان کسب و کار در آن حوزه را جلب کنیم.
رپورتاژ آگهی به محتوایی گفته می شود که قالبا در فرمت متن ایجاد می شود و هدف آن دریافت اعتبار از وب سایت هایی است که دارای رتبه الکسا و اعتبار دامنه بالاتری دارند. این اعتبار از طریق ایجاد بک لینک در این محتوا ایجاد می گردد.
اگر بخواهید از رسانه خود برای کمک به رشد کسب و کارها استفاده کنید، لازم است تا در ابتدا رتبه الکسا وبسایت خود را کاهش دهید و همچنین میزان اعتبار و DA وبسایت خود را افزایش دهید.
این روش کسب درآمد از تولید محتوا نیازمند تلاش و صبر برای ارتقاع قدرت رسانه خودتان است تا بتوانید با ایجاد یک وبسایت قدرتمند و فعال در زمینه انتخابی خودتان رفته رفته به یک وبسایت مرجع تبدیل شوید و با معرفی وبسایت خودتان به مراجعی همچون تسمینو و تریبون سفارش رپورتاژ اگهی داشته باشید و در برابر انتشار هر رپورتاژ آگهی، مبلغ مورد نظر برای حساب کاربری شما در نظر گرفته شود.
فعال کردن گوگل ادسنس و کسب درآمد
گوگل ادسنس سرویس تبلیغاتی گوگل است که می توان گفت بخش اعظمی از درآمد گوگل از این طریق است. شرکت گوگل با دریافت هزینه جایگاه کلمات، لینک صفحات وب سایت ها را بر اساس کلمات انتخابی، در نتایج برتر نمایش داده و در برابر آن از کیف پول دیجیتالی موجود در حساب ادسنس صاحب وب سایت کم می کند.
یکی از روش های خوب برای کسب درآمد دلاری از تولید محتوا، فعالسازی سرویس گوگل ادسنس روی وبسایت خودمان است. البته این نکته را نباید فراموش کرد که برای این کار ما نیاز به یک وبسایت غیر فارسی داریم و تولید محتوا هم باید به زبانی غیر از زبان فارسی باشد تا بتوان این امکان را بر روی وبسایت راه اندازی کرد.
البته این را هم نباید فراموش کرد که قبل از فعال سازی ادسنس، نیاز است تا وبسایت شما به بازدید مناسبی (حداقل ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ بازدید در روز ) رسیده باشد تا بتوانید درآمد مناسبی داشته باشید و کم کم این عدد را با افزایش بازدید و ترافیک وبسایت خودتان افزایش دهید.
کسب درآمد از تولید محتوا در اینستاگرام
بسیار خوب از وبسایت که بگذریم به شبکه های اجتماعی می رسیم و می خواهیم بررسی کنیم که از طریق چه روش هایی می توان در اینستاگرام کسب درآمد داشت.
اینستاگرام پلتفرمی است که بیش از ۴۰ میلیون کاربر فعال ایرانی دارد و این یعنی یک فرصت بسیار عالی و بی نظیر برای فروش محصولات و خدمات خودمان در این فضا. باز هم در این روش کسب درآمد از تولید محتوا، ما نیاز به یک رسانه داریم که در اینجا رسانه ما همان پیج اینستاگرامی ماست.
هدف خود را مشخص کنید
گام اول اینه که هدف خودتان از راه اندازی پیج اینستاگرام را مشخص کنید و روش کسب درآمد از آن را هم بدانید. مثلاً اینکه آیا خودتان می خواهید تولید محتوا کنید و در برابر افزایش مخاطب از طریق معرفی محصولات و خدمات سایرین درآمد داشته باشید یا اینکه می خواهید یک مجله اینستاگرامی باشید و در رابطه با یک موضوع شروع به تولید محتوا کنید و شروع به جذب بازدید و فالور فعال کنید.
اینکه سبک بلاگری داشته باشید یا مثلاً به صورت انیمیشن تولید محتوا کنید و … بستگی به منابع مالی، انسانی و زمانی شما دارد.
فرمت محتوا را مشخص کنید
علاوه بر هدف، باید فرمت محتوایی را مشخص کنید. خوب می دانید که در اینستاگرام هم می توان محتوای ویدیویی منتشر کرد و هم محتوای تصویری. این که شما کدامیک را انتخاب کنید کاملاً به نوع مخاطب شما برای مصرف آن محتوا دارد.
مثلاً اگر یک پیج در زمینه نکات مهم در زمینه ساختمان و معماری دارید، خیلی بهتر است تا خودتان یا یک فرد متخصص در این زمینه شروع به تولید محتوا کند و در این زمینه با تولید محتوای ویدیویی، مخاطبانی را به سمت پیج جذب کند.
انتخاب فرمت محتوا بستگی به نوع مخاطب دارد، قبل از اینکه استراتژی محتوایی خود را مشخص کنید، حتما حتما با بررسی سایر پیج های فعال در این زمینه، بهترین تصمیم را برای تولید محتوای جذاب بگیرید و بعد اقدام کنید.
مدل درآمدی خود را تعیین کنید
اگر از روز اول ندانیم که از طریق چه روشی می خواهیم پول در بیاوریم، به احتمال زیاد به مشکل خواهیم خورد. روش های گوناگونی برای کسب درآمد از تولید محتوا در اینستاگرام وجود دارد که می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ایجاد رسانه به منظور معرفی محصولات یا خدمات سایرین
- ایجاد رسانه به منظور جذب سفارش برای محصولات خودمان
- ایجاد رسانه به منظور معرفی فروشگاه ها و رستوران های فیزیکی
- همکاری در فروش با انواع فروشگاه های آنلاین
- و…
کسب درآمد از تولید محتوا در یوتیوب
یوتیوب دومین موتور جست و جوگر جهان است. یعنی بعد از گوگل افراد در یوتیوب به دنبال رفع نیازهای خود هستند بنابراین استفاده از فرصت بی نظیر یوتیوب برای کسب درآمد (به خصوص به دلار) می تواند فرصت عالی برای کسب درآمد از تولید محتوا باشد.
اما در این روش هم دقیقاً مانند کسب درآمد از اینستاگرام، باید بدانیم که دقیقاً کانال یوتیوب خود را به چه قصد و نیّتی راه اندازی می کنید؟
مثلاً می دانید که پلتفرم یوتیوب در برابر نمایش تبلیغات بر روی ویدیو ها به شما پول پرداخت می کند. البته باید کانالتون حداقل به ۱۰۰۰ سابسکرایبر و ۴۰۰۰ ساعت نمایش رسیده باشد تا امکان کسب درآمد از این روش فعال شود.
البته روش های دیگری هم وجود دارد که می توانید از یوتیوب درآمد داشته باشید. مثلاً کسب درآمد از همکاری در فروش اینترنتی می تواند یکی از روش ها باشد. با بیشتر شدن بازدید کانال شما، می توانید لینک های همکاری در فروش فروشگاه های مختلف را در کپشن ویدیو خود قرار داده و از این روش اگر خرید از طریق لینک های شما انجام شد، پورسانتش برای شما محاسبه گردد.
شما می توانید یک کانال راه اندازی کنید و با تولید محتوا در آن به مرور زمان مخاطب وبسایت خودتان را افزایش دهید و رفته رفته دنبال کنندگان وبسایت خود را بیشتر و بیشتر کنید.
حرف آخر
سعی کردم در این مقاله انواع روش های کسب درآمد از تولید محتوا برای شما شرح دهم تا بتوانید با ایده گرفتن از این روش ها به درآمد برسید. اگر در مورد روش های کسب درآمد اینترنتی با تولید محتوا تجربه ای دارید خوشحال میشم که تجربه خودتان را با ما در میان بگذارید.